Пт, 2024-04-26, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
У Празі тисячі людей вимагали відставки прем'єра - "Ми не Росія". ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Ми не Росія": у Празі тисячі людей вимагали відставки прем'єра

Тисячі людей протестували у центрі Праги 23 листопада ввечері, закликаючи до відставки уряд Андрея Бабіша під керівництвом його руху ANO.

Про це пише Radio Praha.

Натовп зібрався у Празькому Граді та пройшов до Староміської площі, яка була практично заповнена, так само як, і на подібній демонстрації 17 листопада.

"Чеська Республіка - це не Росія, ми хочемо гідного уряду", - цитує скандування демонстрантів Idnes.cz.

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш 23 листопада уникнув вотуму недовіри його уряду, ініційованого у зв’язку зі скандалом довкола поїздки його сина в окупований Крим.

Опозиція ініціювала голосування після появи відеозапису, на якому син прем’єр-міністра Чехії Андрей заявив, що минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в анексований Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС. Нині Бабіш-молодший мешкає у Швейцарії.

Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям. Він запевнив, що син страждає на шизофренію. Він зауважив, що син не утримувався в Криму насильно, а поїхав туди добровільною. Більше того – добре проводив там час і зустрів свою наречену.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: відставка прем'єра, Ми не Росія, тисячі людей, прага | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]