Сб, 2024-04-27, 00:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
У псевдоволонтерів СБУ провела обшуки
Інші останні Кримінальні новини

У місті Козятин на Вінниччині Служба безпеки України ліквідувала парамілітарну структуру, що діяла під вивіскою "народної самооборони". Як розповіла Укрінформу керівник прес-групи УСБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова, минулої п'ятниці, 5 червня, оперативники провели одночасні обшуки на дев'яти об'єктах - у приватних будинках, гаражних та складських приміщеннях - у Козятині та кількох прилеглих селах.

"Вилучено 8 одиниць вогнепальної зброї, 20 гранат РГД-5 і Ф-1, понад півтори тисячі набоїв різного калібру, саморобні глушники, холодну зброю та близько двох кіло марихуани. Одну з гранат знайдено безпосередньо в штабі структури, розташованому у будівлі Козятинської РДА. Зловмисники, прикриваючись волонтерською діяльністю, намагалися налагодити канал постачання із району проведення антитерористичної операції вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки", - сказала Єрмолова.

За її словами, більшість членів "самооборони" раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за насильницькі злочини, дехто мав досвід бойових дій, володіли навичками рукопашного бою, були обізнані з методами роботи правоохоронців, суворо дотримувалися вимог конспірації.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за статтями 263 і 260 ККУ – незаконне поводження зі зброєю та створення не передбачених законом збройних формувань.

Із неофіційних джерел стало також відомо, що у дворі одного із гаражних приміщень співробітники служби виявили пошкоджений БТР, який "самооборонівці" взялись відремонтувати ще понад півроку тому. Місцеві розповідають, що за кілька останніх місяців на "ремонт" було зібрано чимало пожертвувань, але процес так і не зрушив з місця.

Окрім того, було виявлено два великі складські приміщення магазину, який належить одному з членів структури, заповнених гуманітарною допомогою, яку, вочевидь, волонтери зібрали для воїнів ЗСУ. Велика кількість продуктів зіпсувалась та стала непридатною для вживання. На складі також накопичено багато зимового одягу, взуття та маскувальних сіток, які, ймовірно, лежать там ще з Нового року.

Нагадаємо, в Україні з осені 2014 року діє Асоціація народних волонтерів України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: обшуки, псевдоволонтерів, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]