Пт, 2024-04-26, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:08
Україна повністю відвела танки і зброю до 100 мм. Бойовики й далі гатять. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Генеральний штаб заявляє про виконання своїх зобов'язань щодо відведення танків і озброєння калібром менш ніж 100 мм у Луганській і Донецькій областях.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, повідомляють Українські новини.

"Є деякі технічні моменти. Але в цілому ми свої зобов'язання виконали", - сказав він.

Також Селезньов зазначив, що про свою роботу Генштаб відзвітував місії ОБСЄ.

Минула доба в зоні АТО, як і попередня, пройшла напружено - бойовики вели вогонь на всіх напрямках уздовж лінії розмежування. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Як зазвичай, більшість провокаційних обстрілів скоєно саме на Донецькому напрямку.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи вели вогонь у напрямку Опитного, Мар'їнки, Пісок, Невельського, Новгородського і Авдіївки.

Також, використовуючи міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю, бойовики вели прицільний вогонь по Майорську, Зайцевому, Станиці Луганській, Гранітному і Широкиному.

Всього з 18.00 і до 6.00 вчинено 37 обстрілів.

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових в районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: україна, відвід, бойовики, обстріли, танки, 100 мм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]