Сб, 2024-04-27, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:57
В Криму Вакарчук ініціює проведення "концертів миру"
Інші останні Культурні новини
Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук ініціює проведення "концертів миру" в Криму.

Про це він сказав сьогодні, 3 березня, в Харкові після зустрічі зі студентами університету імені В.Каразіна, передає УНІАН.

Він наголосив, що в ситуації, яка склалася, музиканти та люди мистецтва повинні докласти якомога більше зусиль, щоб допомогти об`єднати людей та запобігти використанню воєнної сили.

"Що стосується спільних акцій і концертів, то є різні ідеї, в тому числі, ми вже говорили з російськими музикантами, є ідея зробити якісь концерти миру в Криму. І ми до цього готові", - сказав Вакарчук.

Він зауважив, що ідея проведення концерту миру в Криму обговорювалася з лідером гурту "Любе" Миколою Расторгуєвим.

"Я розмовляв з багатьма, але конкретно ми цю ідею обговорювали не з рок-музикантом, а з музикантом, який представляє абсолютно інший напрям музики. Ми говорили про це довго по телефону з Миколою Расторгуєвим, який дуже чітко визначив, що політика і музика повинні бути розділені в плані оцінок", - наголосив Вакарчук.

Він також закликав інших відомих людей брати участь у зустрічах із людьми та спонукати громадян країни до діалогу.

"Зараз людям потрібно почути тих, кому вони довіряють. Може це не скромно, але я відчув, що мені довіряють багато людей одночасно і на Сході, і на Заході. Такі люди зараз просто не можуть стояти осторонь. Розуміти, що твоє слово хочуть почути і не дати його, не бути почутим, я вважаю, що це було б безвідповідально", - підкреслив лідер гурту "Океан Ельзи".

Він висловив жаль з того приводу, що вже сьогодні не може зустрітися з людьми в Криму. Вакарчук сказав, що завтра проведе зустріч із студентами в Донецьку і, можливо, після цього спробує дістатися Криму та провести зустріч там.

Нагадаємо, раніше лідер ЛДПР Володимир Жириновський і петербурзький депутат Віталій Мілонов пропонували заборонити російські концерти "Океану Ельзи" у зв'язку з тим, що група виступила на підтримку українського Майдану.

Пізніше стало відомо, що у Петербурзі скасували концерт "Океану Ельзи".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: концертів миру, криму, Вакарчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]