Пт, 2024-04-26, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:55
Виставку, присвячену Леонардо да Вінчі, привезли у Київ
Інші останні Столичні новини - новини Києва
26 квітня у Києві відкриється виставка, присвячена Леонардо да Вінчі , "Геній да Вінчі". З цією експозицією організатори вже побували у 40 країнах. На ній представлено 200 експонатів, які винайшов і створив Леонардо да Вінчі. Щоб виготовити для виставки винайдені творцем машини, італійські експерти протягом десяти років вивчали тлумачення щоденників да Вінчі, передає Gazeta.ua.

Да Вінчі винайшов планер, парашут, гелікоптер, велосипед, прототип сучасного танка, кулемет, автомобіль, підводний човен, підшипник. Організатори виставки зазначають, да Вінчі вигадав 120 механізмів. Представлені макети з дерева, міді та заліза виготовлені у натуральний розмір. Деякі навіть можна випробувати у дії. Більшість спроектованих да Вінчі конструкцій так і не втілили за життя автора.

"У жовтні 2004 року я мав велику честь бути запрошеним до музею Лувру на оцифрування картини "Мона Ліза". Близько полудня починав зйомку камерою, яку створив. Вона має 240 млн пікселів. Закінчив о п'ятій і показав результати директору музею. Йому сподобалось і він попросив сконцентруватися на обличчі моделі. Я погодився працювати всю ніч, до восьмої години ранку. Тому можу сказати, що я єдиний чоловік, що провів ніч з Моною Лізою", - жартує Паскаль Котте, французький інженер та дослідник. Протягом життя він вивчає картину.

За допомогою винайденої фотокамери, Котте вдалося сканувати картину і візуально зняти з неї один за одним шар лаку, що нанесений на полотно. Таким чином він розкрив первісний вигляд картини і кольори.

"У музеї в Луврі ви не зможете побачити зворотню частину картини. Там можна знайти цікаву інформацію. По-перше, можна зрозуміти, що картина написана не на полотні. Це живопис на дерев'яному пано, а саме з тополі. Кожен п'ятий відвідувач Лувру думає, що це полотно. Дерев'яне пано завтовшки лише 14 міліметрів", - розповів Паскаль Котте.

Розмір картини на виставці "Геній да Вінчі" достеменно до міліметрів передано з оригіналу.

"На зворотній частині картини "Мони Лізи" історично важливі записи. Ми можемо знайти печатку королівського музею - це квітка лілії. Зображено номер 316, що означає, під яким номером картина перебувала у переліку колекції королівського музею, який тоді належав Наполеону. Тут ще один номер - 29. Це номер картини, під яким її перенесли з Версальського палацу в Лувр. Є ще один запис, що означає, що це перша робота, зберіганням якої займається директор музею", - розповів дослідник.

Виставка працюватиме до 14 липня 2013 року у київському національно-спортивному комплексі "Олімпійський" від 10-ї до 20 години.

Раніше швейцарський Фонд Мони Лізи представив публіці картину, що ймовірно є більш раннім варіантом "Мони Лізи" Леонардо да Вінчі. Співробітники фонду стверджують, що представлений публіці портрет також належить пензлю да Вінчі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: Київ, присвячену Леонардо да Вінчі, виставку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]