Пт, 2024-04-26, 12:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Влада тотально знищує в Україні опозицію - експерт
Інші останні Політичні новини
Загострення парламентської кризи може призвести до політичної війни, до якої опозиції вже зараз варто бути готовій. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"У мене, чесно кажучи, є таке передчуття, що зараз вже є установка на війну. Томагавк війни вже вирили: при чому, як в одному, так і в іншому таборі. Можливо, не всі цього хочуть, але це вже внутрішні проблеми, як у влади, так і в опозиції. Частина влади вже налаштована на свій кризовий сценарій, який не подобається багатьом депутатам з більшості. Частина опозиції – так само: дехто вже теж налаштований на протистояння, на кризовий сценарій, а дехто ще не хоче виходити з цієї Ради, хоче попрацювати в парламенті", – вважає він.

На його думку, це може призвести до розпуску парламенту і проведення референдуму.

"Референдум – це теж буде форма політичної війни. Якщо опозиція це розуміє, їй треба готуватися до такого сценарію. Але тут можуть бути ще різні тактики. Наприклад, на мій погляд, бойкот референдуму – для опозиції це тотальний програш", – наголосив політолог.

"Але чи є в опозиції потенційна тактика і стратегія щодо референдуму? Не впевнений. Ми ж побачили, що багато рішень опозиція приймає експромтом. Тому їм потрібно уже всерйоз ставитися до всіх цих подій, треба аналізувати ситуацію на перспективу і розробляти відповідні плани – стратегічні і тактичні", – заявив Фесенко.

Як повідомлялося, 4 квітня депутати від фракції ПР, КПУ та частина позафракційних провели "виїзне засідання" Верховної Ради у приміщенні на вул. Банковій, 6/8. Опозицію туди не пустили.

Під час сесійного засідання 2 березня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловився за розпуск чинної Верховної Ради, проведення референдуму і проведення виборів на мажоритарній основі. Лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що Партія регіонів має намір провести всеукраїнський референдум у серпні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: влада, україна, опозиція, експерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]