Пт, 2024-04-26, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:23
З Іспанії через безробіття масово виїжджають іноземці
Інші останні Українці в світі
Безробіття змусило латиноамериканських гастарбайтерів повертатися до Латинської Америки. З Іспанії виїжджають безліч іноземців, які приїхали сюди на початку 2000-х з Колумбії, Еквадору або Болівії, на тлі високого рівня безробіття і незрозумілих економічних перспектив, передають Вести.ru.

"Я знаю дуже багато людей, які повертаються, - сказав Серхіо Оліверос, що приїхав до Іспанії з Колумбії в 2000 році, - Раніше ви могли працювати в іспанській будівельній галузі і легко заробляти 2 тисячі євро в місяць, але тепер всі ці люди знаходяться в підвішеному стані. Є дуже багато проблем".

За його словами, зараз можна їхати до Бразилії або США, але вже точно не до Іспанії.

До фінансової кризи в Іспанії було 1,2 млн іммігрантів з Латинської Америки, і вони не планували виїжджати з країни.

За даними Національного статистичного інституту Іспанії, кількість жителів в країні впала на 206 тис. до 47,1 млн, при цьому падіння пов'язане з скороченням кількості зареєстрованих іноземних резидентів.

Кількість іспанців минулого року виросло на 10 тис. Це менший приріст, ніж в минулі роки, а кількість іноземців скоротилася на 216 тис.

Більшість з тих, хто виїжджають з країни, приїхали сюди з Колумбії, Еквадору або Болівії. Основна причина такої динаміки - високе безробіття, яке росте сьомий квартал поспіль і вже досягло 27,2%, що є максимумом з початку 1970-х років.

Останні статистичні дані показують, що кількість безробітних в Іспанії більша, ніж все населення Данії, а рівень безробіття серед молоді складає 57%.

Експерти відзначають, що з 2000 по 2009 рік було зафіксовано різке зростання кількості іммігрантів, але воно швидко скінчилося через економічну кризу.

Самі колишні іммігранти кажуть, що зараз можливостей в країнах Латинської Америки значно більше, ніж в Іспанії. Рамон Антоніо Арміхос, який жив в Іспанії 8 років, сказав газеті The Telegraph, що семеро з восьми його братів вже повернулися до Еквадору, і лише один поки що залишився в Іспанії через те, що купив нерухомість в іпотеку.

Сотні невеликих підприємств закриваються, великі компанії або повністю припиняють свою діяльність в Іспанії, або скорочують кількість робочих місць.

Ще однією країною, куди повертаються з Іспанії, є Колумбія. Війна, яка йшла тут в 1980-х роках, закінчилася, уряд робить реальні успіхи в підвищенні якості життя своїх громадян. Тоді як економіка Іспанії знаходиться в рецесії, в Колумбії економіка росте більш ніж на 4% в рік, при цьому економіка країни є четвертою за обсягом в Південній Америці.

Відзначимо, в Іспанії немало і українських заробітчан. Трудові мігранти у третьому кварталі 2012 року переслали до України 941 млн доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Теги: іспанія, іноземці, Безробіття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]