Пт, 2024-04-26, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
За "євроінтеграційні" зміни в закон про митний тариф депутати проголосували
Інші останні Економічні новини
Верховна Рада внесла зміни до закону про митний тариф відповідно до європейських норм. 384 голосами депутати підтримали у другому читанні законопроект №2105 про зміни до закону про митний тариф, які були внесені Кабінетом міністрів на виконання зобов’язань перед СОТ, пише "Українська правда".

Як повідомив представник профільного комітету Віталій Хомутиннік, із законопроекту за домовленістю фракцій вилучили 3 позиції: зменшення повних ставок ввізного мита по всій редакції митного тарифу; підвищення розміру ставок ввізного мита на окремі види металобрухту – залишили чинну на тепер ставку 5%; встановлення нульової ставки мита на полівінілхлорид - теж залишили чинні норми.

Із 29 пропозицій депутатів, які надійшли після першого читання, враховано лише 9.

Зокрема, врахована пропозиція щодо зменшення до 0 ставки мита на частини до залізничних вагонів, які не виробляються в Україні. Також врахована пропозиція про збільшення ставки мита на запчастини до водоприймачів, які виробляються в Україні, – від 0 до 10%. Також зменшено до 0 (з 5%) ставки мита для сировини та обладнання для виробництва шпалер, що не виробляються в Україні.

Більшість поправок до законопроекту, розглянутих на засіданні парламенту, відхилено.

Раніше Кабмін пропонував вдвічі підвищити повні ставки Митного тарифу задля стимулювання декларування імпортерами відомостей про країну походження товарів. Про це йдеться в урядовому законопроекті №2105а від 22 травня 2013 року.

За прогнозними розрахунками Мінфіну, у разі підняття удвічі рівня повних ставок мита Митного тарифу України, виходячи з аналізу обсягів імпорту за 2012 рік та фактично сплачених сум ввізного мита, орієнтовна сума додаткових надходжень на рік може становити 440 млн гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: закон, Євроінтеграційні зміни, митний тариф, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]