Пт, 2024-04-26, 18:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
За радянськими паспортами у Молдові заборонили голосувати
Інші останні Новини світу
Громадянам Молдови заборонили голосувати на виборах за радянськими паспортами. Відповідний законопроект, як передає Publika.md, був прийнятий парламентом в остаточному читанні.

Законопроект, який являє собою поправки до виборчого кодексу, підтримав 51 депутат (з 101). Проти нього виступили представники опозиційної партії комуністів, а також опозиційні депутатські групи лівого спрямування під керівництвом Ігоря Додона і Вадима Мішина.

Комуністи назвали проект "дискримінаційним" та висловили готовність опротестувати його в суді. Вони вважають, що правлячі партії таким чином намагаються виключити з процесу голосування літніх людей (власниками радянських паспортів є головним чином люди похилого віку), які на виборах здебільшого голосують за комуністів.

Проект був розроблений Ліберальною партією (однієї з провладних партій Молдови). У першому читанні він був прийнятий наприкінці 2012 року.

У Молдові, населення якої становить три з половиною мільйони людей, власниками радянських паспортів, за інформацією Publika.md, є близько 270 тисяч громадян.

За рішенням уряду, як зазначає REGNUM, процес виведення з обігу радянських паспортів планується завершити на 1 вересня 2014 року. При цьому громадян звільнять від сплати мита (за оформлення нових документів). Процедура заміни документів обійдеться бюджету в 1,8 мільйона євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: Молдова, радянські паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]