Сб, 2024-04-27, 05:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
"Золоту медаль Белграда" отримав український фільм "Ядерні відходи"
Інші останні Культурні новини
"Золоту медаль Белграда" 60-го ювілейного Кінофестивалю документального і короткометражного кіно в Белграді присуджено українському режисерові Мирославу Слабошпицькому за стрічку "Ядерні відходи".

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на сайт kratkimetar.rs. Зняту в Чорнобилі українську картину було визнано найкращою в конкурсі короткометражних фільмів, де змагалося 20 ігрових і анімаційних стрічок з Європи, Латинської Америки, Великої Британії, Африки, Азії, Близького Сходу, Австралії, США і Канади.

Кінофестиваль документальних і короткометражних фільмів у столиці Сербії - один із найстаріших кінофестивалів на території Європи.

Від 1953 року він був складовою частиною Югославського кінофестивалю - найбільшого кінофоруму на Балканах. З розпадом соціалістичної Югославії фестиваль документального і короткометражного кіно набув самостійності і розширив формат, змінивши свій статус на міжнародний.

Нагадаємо, в серпні 2012 року фільм Слабошпицького отримав також "Срібного леопарда" на 65-му ювілейному Міжнародному кінофестивалі в Локарно.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: Золота медаль Белграда, Український фільм Ядерні відходи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]