Пт, 2024-03-29, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Американський есмінець USS Porter прямує до Чорного моря
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Ракетний есмінець типу «Арлі Берк» USS Porter вирушив до Чорного моря для здійснення операцій з морської безпеки у регіоні.

Про це повідомляє Шостий флот США у Твіттері.

"USS Porter почав перехід у Чорне море з метою здійснення операцій з морської безпеки у регіоні. Кораблі флоту США та літаки регулярно проводять операції у Чорному морі задля підтримки наших союзників у НАТО і партнерів", - йдеться у повідомленні.

24 січня у Чорне море зайшов другий військовий корабель США - танкер USNS Laramie. Він пройшов протоку Дарданелли і зайшов у Чорне море для заправки ракетного есмінця Donald Cook.

Зазначається, що "прибуття Laramie в Чорне море сприятиме зміцненню стабільності в регіоні завдяки своїй здатності поповнювати запаси пального кораблів в морі".

Можливості до-заправки Laramie дозволяють есмінцю Donald Cook, що перебуває на службі упродовж тривалого часу, продовжувати роботу без необхідності заходу в порт. Це також дозволяє партнерам НАТО заправлятися паливом і продовжувати час патрулювання перед поверненням у порт приписки.

У пресслужбі Шостого флоту США уточнили, що "це перший випадок в цьому році, коли ВМС США відправили декілька кораблів у Чорне море".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 550 | Додав: adminA | Теги: американський есмінець USS Porter, Чорне море | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]