Пт, 2024-04-26, 23:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
Про рішучу підтримку суверенітету України з боку США Байден заявив Путіну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Джо Байден вперше на посаді президента США провів телефонну розмову із Путіним

Президент США Джо Байден вперше на цій посаді провів телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним. Серед інших питань він також нагадав, що Америка рішуче підтримує суверенітет України. Повідомлення про зміст розмови опубліковано на сайті Білого дому у вівторок, 26 січня.

Крім того, Джо Байден наголосив на питаннях хакерських нападів на американські установи, у яких розвідувальні служби США звинувачують Росію, та арешті лідера російської опозиції Олексія Навального. Вони обговорили готовність обох країн продовжити дію СНО-3 (договір про скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь) на п’ять років.

Повідомлення про розмову із Байденом опублікував і сайт уряду Росії. У повідомленні йдеться, що в цілому бесіда носила «діловий і відвертий характер». Співрозмовники «висловили задоволення» через продовження договору СНО-3. Серед тем, як йдеться на російському сайті, було і «внутрішньоукраїнське врегулювання». Навального російський уряд не згадав.

20 січня Джо Байден і обрана віце-президентка Камала Гарріс склали присягу – з цього моменту вони офіційно приступили до виконання своїх обовʼязків.

Раніше їхня команда озвучила пріоритетні плани нової адміністрації: спочатку внутрішня політика, а до важливих міжнародних проблем повернуться трохи пізніше.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 535 | Додав: adminA | Теги: підтримка суверенітету України, Байден, Путін, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]