Сб, 2024-04-20, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Англійці виявили, коли людина починає інтелектуально деградувати
Інші останні Новини світу науки і технологій

Ознаки зниження інтелекту й когнітивних здібностей можуть проявлятися вже в 45 років, дійшли висновку науковці з Університетського коледжу Лондону, інформує ТСН.

У жінок та чоловіків 45-49 років може відбуватися зниження інтелекту на 3,9%.

Протягом 10 років науковці проводили оцінку пам'яті, словникового запасу та здатності до сприйняття інформації в 7 тисяч чоловіків та жінок віком від 45 до 70.

Усі піддослідні були держслужбовцями, однак дослідники врахували різні рівні освіти учасників.

У чоловіків віком 65-70 років зниження когнітивних здібностей становило 9,6%, а в жінок цієї ж вікової групи – 7,4%.

Попередні дослідження вказували на те, що зниження інтелекту спостерігається, починаючи з 60 років. Однак нові результати доводять, що послаблення функцій мозку відбувається значно раніше.

Одержані дані мають велике значення для розробки нових методів діагностики та лікування багатьох дегенеративних захворювань, зокрема хвороби Альцгеймера.

Американські науковці також встановили вік, коли людина починає дурнішати. На їхню думку, після 23 років життя можливості людського мозку починають знижуватися.

Інші ж науковці з Лондона довели, що навпаки, людина може розвивати здібності мозку все життя, якщо буде його тренувати.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1288 | Додав: adminA | Теги: розвивати здібності мозку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]