Чт, 2024-03-28, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
"Беркут" затримав людей, які проводили акцію підтримки мітингів у Росії
Інші останні Столичні новини - новини Києва

П’ятьох громадян затримали сьогодні на Хрещатику під час проведення флеш-мобу на підтримку російської опозиції. Про це повідомляє "Українська правда".

Під час того, як карусель почала рухатися, громадяни дістали плакати з написами: "Мимо ЦентрИзбирКома я без флага не хожу, то им бюллетень просуну, то им рейтинг покажу", "Я против фальсификаций", "Мишки крутят карусели, чтобы жулики не сели".

Коли карусель зупинилася, на місце підбігли працівники спецпідрозділу "Беркут", які затримали всіх, хто тримав у руках плакати.

Як повідомила телефоном одна із затриманих Тетяна Окопна, даний флеш-моб організований представниками Чорного Комітету і КУПРу. "Цей флеш-моб ми проводили в підтримку російських громадян, які сьогодні на площі Сахарова у Москві проводять акцію проти фальсифікацій виборів", - говорить Окопна.

Як повідомила Окопна, активістів тримають у Шевченківському райвідділі міліції, який знаходиться на Прорізній. "Нам інкримінують 185 статтю – порушення порядку проведення мирних зборів", - повідомила Окопна.

Нагадаємо, сьогодні, 24 грудня, в Москві проходив масовий мітинг громадян проти фальсифікацій результатів виборів. Щоправда, у Москві він пройшов спокійно, про затриманих не повідомлялося.

Міліція каже, що молоді люди свідомо використовували каруселі не за призначенням

Затримані сьогодні молоді люди, що розгорнули на каруселях на Хрещатику плакати на підтримку мітингу в Росії, використовували каруселі не за призначенням. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві.

У повідомленні йдеться, що близько 17 години працівниками міліції було затримано на вулиці Хрещатик п’ятьох молодих людей – чотирьох дівчат та одного хлопця, які, катаючись на дитячих каруселях, розгорнули плакати в підтримку масових подій у Російській Федерації.

Дитячі атракціони, які група активістів використовувала не за призначенням, встановлено навпроти станції метро "Хрещатик" у рамках новорічної виставки для дітей-сиріт, яка саме проходить поруч, у приміщенні КМДА.

Затриманих доставлено до Територіального відділу міліції №4 Шевченківського райуправління, де на них складено протоколи за статтею 185-1 КУпАП.

При з’ясуванні їхніх осіб встановлено, що молодий чоловік раніше вже притягався до адмінвідповідальності за спротив працівникам міліції, одна з дівчат – за розпиття спиртних напоїв у громадському місці, друга – за інше порушення.

Після складання протоколів усі п’ятеро дали зобов’язання з’явитися до суду для розгляду їх справи, та були відпущені.

"Аналізуючи цю подію, можна з упевненістю стверджувати, що молоді порушники цілком свідомо пішли на порушення чинного законодавства, знаючи, що їхні дії невідворотно потягнуть за собою втручання правоохоронних органів. Цілеспрямовано йдучи на конфлікт з Законом, вони мали єдину мету – привернення уваги засобів масової інформації та громадськості до своєї організації", - вважають у міліції.

Столична міліція нагадує, що 39 стаття Конституції України передбачає право кожного громадянина на мирні зібрання лише без порушень громадського порядку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1123 | Додав: nowyny | Теги: мітинги, підтримка, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]