Сб, 2024-04-20, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
Біля Верхньоторецького був бій, бойовики пустили в дію міномети. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На Донбасі російсько-терористичні найманці вели обстріли позицій сил Ато на всіх напрямках. Про це повідомляє прес-центр Антитерористичної операції.

"Розпочинаючи з 18 години вчорашнього вечора, російсько-терористичні найманці продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що "на Донецькому – з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – терористи вели провокаційний вогонь по Опитному, Пісках, Мар’їнці, Новгородському, Новоселівці Другій, Верхньоторецькому, Красногорівці та Авдіївці".

Для обстрілів наших позицій поблизу Авдіївки злочинці використовували 82-міліметрові міномети.

На Артемівському напрямку по Майорську терористи вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На Маріупольському – по Ломакиному – зі стрілецької зброї. Найманці також вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Новотошківського та Широкиного.

Крім того, біля Верхньоторецького відбувся двогодинний бій, російсько-терористичні війська застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети.

За даними прес-центру, близько 20 години вечора 13 листопада в районі Верхньоторецького відбулося бойове зіткнення, яке традиційно завершилося відступом ворога з поля бою.

"При цьому в ході 2-годинного бою російсько-терористичні війська застосовували не лише озброєння БМП-2, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а й 82-міліметрові міномети, які, відповідно до Мінських домовленостей, вже мали б бути відведені не лише української стороною, а і найманцями", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув, троє зазнало поранень, розповів спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Нагадаємо, в штабі АТО заявляють, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район Донецького аеропорту.

8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати наші позиції в районі Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували, забравши поранених і вбитих, вийти з бою під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових біля Новозванівки (Луганська область).

Секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі подальших провокацій з боку бойовиків на сході країни Збройні сили України припинять відведення озброєнь і військової техніки.

11 листопада президент Петро Порошенко заявив, що у військовослужбовців, які несуть службу на Сході, є наказ давати відсіч ворогові в разі загрози їхньому життю. Порошенко підкреслив, що це лише оборонні дії, і, незважаючи на провокації проросійських бойовиків, які до них спонукають, Україна неухильно виконує домовленості задля встановлення миру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Верхньоторецьке, міномети, Бій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]