Чт, 2024-03-28, 19:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Бойовики обстрілюють Новотошківку і Широкине. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Розпочинаючи з 18 години вчорашнього вечора і до ранку, російсько-терористичні найманці відкривали неприцільний спорадичний вогонь та вели обстріли безпосередньо позицій сил АТО на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Так, із гранатометів та стрілецької зброї терористи вели провокаційний вогонь у напрямку Новгородського, Мар’їнки, Опитного, Пісків та Авдіївки.

Водночас по Новотошківці та Широкиному загарбники вели прицільний вогонь із мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Загалом з вечора до ранку найманці відкривали вогонь 16 разів, із яких 5 – безпосередньо по наших позиціях.

Напередодні повідомлялося, що терористи не припиняють збройні провокації на Донецькому напрямку - там вони обстрілювали наші позиції з гранатометів і стрілецької зброї. Найбільше під обстріли потрапили Піски, які загарбники обстріляли 10 разів, у тому числі один раз - з 82-міліметрових мінометів. Також терористи вели вогонь по Опитному і Красногорівці. А на Маріупольському напрямку поборники так званого "русского мира" з гранатометів вели прицільний вогонь по позиціях сил АТО в районі Гранітного.

Окупанти на Донбасі кидають у бій необстріляних як "гарматне м'ясо"

Підрозділи російсько-терористичних військ на Донбасі впродовж минулих вихідних (14-15.11.2015) не припиняли обстрілювати передові позиції українських військ, а також населені пункти, що є під контролем України в зоні АТО. У ході обстрілів бойовиками застосовувалися 82-мм і 120-мм міномети, штатне озброєння БМП-1,2 і БТР-70,80, гранатомети (як ручні, так і станкові), зенітні установки ЗУ-23-2. На цілій низці ділянок бойовики активно намагаються просуватися в бік позицій сил АТО (в "сірій зоні"), а також продовжують вести розвідку, мінування місцевості й скоювати диверсійно-терористичні атаки. Про це у Facebook пише координатор групи "ІС" Дмитро Тимчук.

У районі н.п. Зайцеве дві піхотні групи терористів (по 20-25 осіб кожна) спробували просунутися впритул до опорних пунктів сил АТО під прикриттям щільного стрілецької вогню і вогню 82-мм мінометів (кілька разів наносилися удари і з АГС-17 - не менше 3-х одиниць). Вогнем зі стаціонарних позицій українські підрозділи змусили супротивника відійти на вихідний рубіж.

Південніше н.п. Новгородське бойовики також намагалися силами групи до 20 осіб "просочитися" в тактичні тили українських військ. Під час прихованого пересування на "нейтральній смузі" дана група була виявлена ​​(практично впритул до КПП сил АТО - на відстані не більш як 200 метрів), українська бойова охорона вступила в бій. ДРГ противника після годинної перестрілки відійшла.

У районі Пісків (трохи південніше цього н.п.), відкривши вогонь зі штатного озброєння БМП-2 (щонайменше 2 одиниць) терористи атакували передові позиції сил АТО трьома піхотними групами. Атака мала демонстраційний характер і була, найпевніше, спрямована на виявлення вогневих точок сил АТО на передньому краї.

Аналогічні дії бойовики провели в районі н.п. Гранітне, Щастя, Красногорівка, Мар'їнка, південніше Попасної. У ході даних провокацій застосовувалися як міномети - 82-мм (2 рази міномети - 120-мм), так і інше озброєння - ЗУ-23-2, АГС-17, великокаліберні кулемети. Також з мінометів і гранатометів були обстріляні н.п. Широкине і Новотошківка.

Дії бойовиків проходять за приблизно однаковою схемою - приховане висування на нейтральну смугу для скорочення дальності ефективного вогню, таке ж приховане заняття позицій, раптове відкриття масованого вогню зі стрілецької зброї і відхід під прикриттям вогню 82-мм мінометів, АГС-17, 21 іноді штатного озброєння ББМ, з цією метою заздалегідь розташованих на передньому краї. Іноді фіксуються відверті провокації на відкриття вогню у відповідь з метою виявлення місця розташування вогневих засобів сил АТО. Бойовики зазвичай діють групами до 30 осіб (у більшості випадків розбиваються на підгрупи - вогневу, прикриття, спостереження, відволікання уваги тощо, в залежності від мети і завдань, але можуть діяти і одним підрозділом).

У перебігу такого роду провокацій противник найчастіше демонструє вкрай низький рівень взаємодії. Іноді вогневі засоби "прикриття" запізнюються з відкриттям вогню, часто терористи поводяться відверто непрофесійно - створюють шум, не дотримуються вимоги скритності переміщення і заняття позицій, відкривають неузгоджено вогонь або ведуть його безладно і неприцільно. На кількох ділянках (район н.п. Щастя та Станиця Луганська, на приморському напрямку) зафіксовані випадки підриву бойовиків на власних мінах і розтяжках. За даними групи ІС, такий низький рівень підготовки характерний для підрозділів російських найманців, що прибувають з метою ротації з території РФ, а також для груп місцевих бойовиків, нещодавно "призваних" і "мобілізованих", які пройшли короткий курс підготовки в "навчальних центрах" "ДНР-ЛНР" - по суті, мова йде про "гарматне м'ясо".

Зафіксовано перекидання танків бойовиків з Олександрівки (Донецьк, район Мар'їнки) на південний схід, у бік н.п. Луганське.

Бойовики продовжують посилено готуватися до "наступу сил АТО" на Артемівському напрямку. У район Горлівки прибула чергова посилена "мотострілецька рота" терористів (зі складу розформованого навчального центру в Мосьпиному) - 4 БТР-80, 2 БМП-2, 2 МТ-ЛБ (рос. "многоцелевой бронированный траспортер-тягач"), 3 КамАЗи, "Урал"-кунг з дизельною електростанцією ДЕС-100 на причепі, 2 УАЗ-469 і 3 од. - цивільні позашляховики.

Загалом за останні три доби "Горлівський гарнізон" бойовиків поповнився щонайменше одним посиленим батальйоном - до 600 осіб, 30-32 одиниць різноманітних бойових броньованих машин (ББМ), 8-10 танків і 4 вогневі батареї ствольної артилерії (розгорнуті на схід від Горлівки) - на додаток до раніше розгорнутих сил і засобів. Таким чином, на даний момент у районі н.п. Горлівка розгорнуто дві "мотострілкові бригади", а також кілька "окремих" рот і батальйонів та артилерійських підрозділів.

У районі н.п. Стаханов зафіксовано кількох вогневих підрозділів реактивної артилерії бойовиків - 3 од. 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" на позиціях на південно-західній околиці даного н.п., під прикриттям житлових будинків "приватного сектора". Ще 4 РСЗВ разом з 2-ма МТ-ЛБ і 2-ма "Уралами" (батарейні ТЗМ) зафіксовані на марші з боку Брянки на Стаханов.

З району н.п. Луганськ у напрямку до н.п. Щастя висунули три ДРГ бойовиків (по 4-5 осіб у кожній групі), дві з яких проходили підготовку на території "ЛНР", одна - в "ДНР". Завдання кожної групи - мінування місцевості і захоплення полонених.

З числа бойовиків підрозділів "4 омбр 2 армійського корпусу ЛНР" сформовані групи ремонтників для проведення ремонту військової техніки на території створюваної бази "ремонтної роти" в н.п. Краснодон. В даний час місце дислокації "ремонтної роти" "4-ї омбр 2-ї АК ЛНР" - н.п. Алчевськ, вул. Ленінградська. Усі підрозділи "2 АК ЛНР" в терміновому порядку отримують запасні частини для військової техніки.

Розвідувальні підрозділи "4-ї омбр 2-ї АК ЛНР" (місце постійної дислокації - н.п. Алчевськ, Перевальськ, Красний Луч) спільно з бойовиками мінометної батареї "2 омбр 2 АК ЛНР" висунулися на передові позиції в районі н.п. Сокільники, Пришиб. Зафіксовані активні заходи щодо маскування важкої військової техніки бойовиків і зміцненню оборонних споруд в районі н.п. Весела Гора Слов'яносербського району.

Відповідно до вказівки ватажків "2-ї АК ЛНР", вся військова техніка підрозділів заправлена ​​паливом в повному обсязі. На озброєнні танкового батальйону "2-ї омбр 2-ї АК ЛНР" налічується 40 танків, для забезпечення ПММ використовується 6 бензовозів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Широкине, обстріл, бойовики, Новотошківка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]