Сб, 2024-04-20, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Бойовики гатять по силам АТО з "Градів". ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 86 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Один український військовий загинув, дев'ять отримали поранення ще дев'ять були травмовані. Про це сьогодні, 1 лютого, прес-центр штабу АТО на сторінці повідомляє у Facebook.

"На Донецькому напрямку в районі Авдіївки окупанти випустили по наших позиціях близько сотні снарядів РСЗВ БМ-21 Град. Також вони обстрілювали наші позиції зі 152 міліметрової артилерії. Тут же багаторазово вогонь вели танки", - йдеться в повідомленні.

Також з 152 мм артилерії бойовики обстріляли Тоненьке. По Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Опитному і Верхньоторецькому били 120 мм міномети. По Верхньоторецькому терористи били з танків і БМП.

На Маріупольському напрямку з 122 мм артилерії бойовики обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку і Бердянське. З 120 мм мінометов вони били по Новогригорівці, Красногорівці, Павлопілю, Талаківці, Новотроїцькому та Водяному. По Широкиному і Новогригорівці бойовики вели вогонь із стрілецької зброї. По Чермалик "працював" снайпер. Широкино також обстріляла БМП.

На Луганському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по українських позиціях з 152 і 122 мм артилерії, 82 мм мінометів, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї в районі Кримського, Троїцького, Жовтого, Новоалександрівки, Станиці Луганської і Новозванівки.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали серйозних втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в місто додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі і обігрів Авдіївки на коксовому газі.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

Відбулася екстрена нарада керівників силових відомств на чолі з президентом Петром Порошенком.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, бойовики, Гради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]