Пт, 2024-03-29, 03:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Бойовики зазнають серйозних втрат. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Найскладніша ситуація у вівторок зберігається в Авдіївці на Донеччині та на ділянці фронту на маріупольському напрямку Водяне – Широкине. Про це сьогодні, 31 січня, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Станом на 11 годину вже зафіксовані 22 обстріли. З них мінометних – 10, 4 артилерійські, 3 танкові та 2 – з використанням "Градів". Мова йде про всю лінію зіткнення", – сказав він.

"За цю добу 320 боєприпасів важкої зброї випущено по наших позиціях. Це – артилерійські снаряди, танкові, РСЗВ, мінометні", – додав полковник.

За даними штабу АТО, минулої доби після опівночі по Авдіївці противник додатково випустив понад 80 реактивних снарядів з РСЗВ "Град" (це більш як 2 повних боєкомплекти). Стрільба велася просто з окупованого Донецька.

За словами Мотузяника, найскладніша ситуація у вівторок зберігається в Авдіївці, і на ділянці фронту Водяне – Широкине (Маріупольський напрямок).

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що всі спроби атак з боку бойовиків в Авдіївці були придушені українськими військовослужбовцями, передає прес-служба РНБО.

За його словами, загострення ситуації відбулося "після інспекційної місії ОБСЄ на сході України". "Після їхнього від'їзду активність обстрілу російськими гібридними військами наших позицій із забороненої Мінськими угодами зброї суттєво зросла", - сказав секретар РНБО, додавши, що обстріли здійснюються не лише з великокаліберної артилерії і мінометів, а й з реактивних систем залпового вогню.

Згідно з інформацією, в результаті масштабних обстрілів в Авдіївці постраждала не лише інфраструктура, а й житлові будинки, є поранені серед цивільного населення. Активні обстріли околиць міста не дозволяють проводити ремонтні роботи для відновлення електро- і енергопостачання.

"Донецькою військово-цивільною адміністрацією і ДСНС у місті створено обласний координаційний штаб, проводяться активні відновлювальні роботи", - сказав Турчинов.

За його словами, у разі продовження обстрілу Авдіївки з боку бойовиків ДСНС готова до евакуації жителів міста на безпечну відстань до найближчих населених пунктів.

"Українська армія надійно тримає свої позиції, тому всі спроби бойовиків прорвати нашу оборону – приречені", - зазначив секретар РНБО.

Розвідка: під Авдіївкою 10 бойовиків убито, 25 - поранено

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про ліквідацію 10 й поранення 25 бойовиків, які воюють із українськими військовими у промзоні Авдіївки. Про це йдеться у повідомленні ГУР про ситуацію на Донбасі станом на 31 січня.

"Найбільш загостреною залишається ситуація в районі промислової зони Авдіївки. Внаслідок ударів у відповідь сил АТО втрати противника становили: вбитими – 10 та пораненими – 25 військовослужбовців зі складу 11-го окремого мотострілецького полку 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ", – сказано у повідомленні розвідників.

За їхніми даними, "суттєві втрати у підрозділах та частинах 1-го АК ЗС РФ змушують командування корпусу вживати заходів, спрямованих на поповнення некомплекту особового складу".

"Командуванням 1-го АК ЗС РФ прийнято рішення щодо прийому на службу осіб, які мають травми та каліцтва, що не заважають виконанню завдань під час бойових дій", – заявляє ГУР.

"30 січня до Донецької клінічної лікарні імені Калініна надійшла вказівка командування російсько-окупаційних військ терміново виписати хворих військовослужбовців, які були госпіталізовані минулого тижня", – додає відомство.

Сепаратисти повідомили про поранення "Гіві"

Бойовик "ДНР" Михайло Толстих, більш відомий під прізвиськом "Гіві", поранений під Донецьком. Про це повідомляє сайт сепаратистів так званого "Центру оперативного взаємодії", передає "Остров".

"Гіві поранений у боях в північній частині Донецька", – йдеться в повідомленні. Подробиці про поранення бойовика і їх тяжкість наразі не наводяться.

Також, за повідомленнями в соціальних мережах, бойовики продовжують обстріли з "Градів розташованих у Донецьку.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін. Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла.

Президент Петро Порошенко 30 січня перервав свій робочий візит до Німеччини через події в Авдіївці.

У місті оголосили надзвичайний стан. Працюють рятувальники.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Втрати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]