Пт, 2024-03-29, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Через Грецію та Іспанію Moody's може знизити рейтинг країн ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рейтингове агентство Moody's Investors Service заявило в п'ятницю, що може знизити рейтинги деяких європейських країн, якщо Іспанія звернеться за зовнішньою допомогою, а Греція вийде із зони євро, передає РИА "Новости".

Згідно з повідомленням агентства, воно оцінює наслідки рішення Іспанії отримати допомогу для рекапіталізації банків з точки зору зміни рівня ризиків для її кредиторів.

Згідно зі шкалою Moody's, Іспанія має рейтинг A3 з негативним прогнозом.

Хоча банківські проблеми Іспанії є внутрішніми, вони можуть негативно вплинути на рейтинг Італії.

Якщо ж Греція залишить єврозону, це "створить загрозу триваючому існуванню євро", вважають експерти агентства, і створить, зокрема, тиск на рейтинги Кіпру, Португалії, Ірландії, Італії, Іспанії, зажадає аналізу рівня кредитоспроможності інших країн.

Нагадаємо, для Греції перспективи дефолту і виходу із зони євро знову набули реальної форми після парламентських виборів 6 травня 2012 року.

Однак політичні сили, що прийшли до влади, не змогли домовитися з питання антикризових заходів, які є необхідною умовою отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів Греції, і по черзі зазнали невдачі у формуванні коаліційного уряду.

Раніше глава МВФ Крістін Лагард заявила, що потрібно бути готовими до виходу Греції з валютного блоку.

Центробанк Греції таємно надав банкам країни допомогу в розмірі 100 мільярдів євро зі схвалення ЄЦБ. Кошти виділено через механізм екстреної кредитної допомоги (ELA). ЄЦБ не повідомляє подробиць щодо того, скільки і кому було надано коштів через ELA.

МВФ оцінив потреби іспанських банків у 40 млрд євро

Згідно заяви Міжнародного валютного фонду банкам Іспанії для реструктуризації знадобиться приблизно 40 мільярдів євро, передає ВВС.

Спеціалісти МВФ припускають, що така «буферна» сума, що має запевнити інвесторів у здатності іспанської економіки протистояти ризикам, повинна бути у 1,5-2 рази вищою за їх оцінки так званої "стійкості до фінансових потрясінь".

Хоча Іспанія офіційно не зверталася до Євросоюзу чи МВФ, європейські чиновники висловили думку, що власноруч країна не впорається із ре капіталізацією банків. За можливу допомогу Іспанія змушена буде вводити додаткові заходи економії, крім тих реформ, які вже погоджені з ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: рейтинг країн ЄС, Іспанію Moody's, Грецію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]