Вт, 2024-04-23, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
Британія: Батькам можуть заборонити змушувати дітей одружитися
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Великобританії планує на законодавчому рівні заборонити громадянам країни змушувати своїх дітей укладати шлюб, передбачивши для порушників покарання у вигляді позбавлення волі. Про це повідомляє в ніч на п’ятницю агентство AP з посиланням на заяву британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона.

За даними міністерства внутрішніх справ Великобританії, з січня 2011 року по теперішній час на території країни більше двох тисяч пар одружилися проти своєї волі за наполяганням батьків, передає РИА "Новости".

При цьому нареченим в більшості випадків було не більше 21 року, а деякі з них були молодші за 15 років. Британське МВС зазначає, що найбільша кількість таких шлюбів укладається в сім’ях вихідців з Пакистану і Бангладеш.

"Вимушене одруження – річ огидна і мало відрізняється від рабства. Змушувати когось укладати шлюб проти власної волі просто-на-просто неправильно, і тому ми здійснили рішучі кроки, щоб визнати це злочином", – цитує агентство слова Кемерона.

Внести законопроект на розгляд парламенту планується до 2014 року. При його створенні враховується думка громадськості, благодійних організацій, а також молодят, що одружили всупереч волі.

Нагадаємо, в березні Рада підвищила мінімальний вік жінок для вступу в шлюб.

У свою чергу, у Єгипті можуть дозволити чоловікам секс із трупом своє дружини, яка померла максимум 6 годин тому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1001 | Додав: admin | Теги: заборонити змушувати дітей одружити, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]