Ср, 2024-04-24, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
"Динамо" обіграло "Порту" і має чудові шанси на плей-оф. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини

У Порту ввечері 24 листопада відбувся матч 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому "Порту" приймав київське "Динамо" і програв з рахунком 0:2, передає УНІАН.

Португальці, яких вважали очевидними фаворитами гри, лише на початку матчу доводили свій статус постійним тиском на ворота суперника. Втім, ближче до середини першого тайму гості перехопили ініціативу і почали створювати момент за моментом. А на 35-й хвилині португальці порушили правила, збивши у своєму штрафному майданчику Сергія Рибалку, і суддя призначив пенальті. 11-метровий чітко реалізував Андрій Ярмоленко, який переграв воротаря суперників Ікера Касільяса.

Другий тайм почався з потужних атак господарів поля, але вони ніяк не могли вивести своїх нападників на хороший завершальний удар. Оборона "Динамо" діяла чітко і злагоджено. А на 64-й хвилині гол забив Дерліс Гонсалес, якому вдався прохід по центру поля і акцентований удар. В цьому епізоді не обійшлося без помилки Касільяса, від рук якого м'яч і влетів у ворота.

У паралельному матчі Групи G лондонський "Челсі" грав в гостях з ізраїльським "Маккабі" (Тель-Авів) і виграв з рахунком 4:0.

Отже, за тур до кінця змагань у "Челсі" і "Порту" по 10 очок, "Динамо" - 8, "Маккабі" - 0.

Перемога "Динамо" в заключному турі в домашньому матчі над аутсайдером групи "Маккабі" дозволить чинному чемпіону України пробитися у весняну стадію змагань - плей-оф Ліги чемпіонів - 1/8 фіналу.

Результати інших поєдинків вівторка:

група Е: БАТЕ (Бєларусь) - "Байєр" (Німеччина) - 1:1, "Барселона" (Іспанія) - "Рома" (Італія) - 6:1

група F: "Арсенал" (Англія) - "Динамо" (Загреб, Хорватія) - 3:0, "Баварія" (Німеччина) - "Олімпіакос" (Греція) - 4:0

група Н: "Ліон" (Франція) - "Гент" (Бельгія) - 1:2, "Зеніт" (Росія) - "Валенсія" (Іспанія) - 2:0.

Нагадаємо, сьогодні, 25 листопада, на "Арені Львів" відбудеться матч п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Реал" (початок о 21.45; пряма трансляція - канал "Україна").

Ребров: ця перемога дуже важлива для нас усіх

Головний тренер "Динамо" (Київ) Сергій Ребров після переможного матчу Ліги чемпіонів проти "Порту" підбив підсумок на післяматчевій прес-конференції, повідомляє прес-служба ФК "Динамо".

- Треба привітати всіх уболівальників і хлопців, які здобули таку важливу перемогу. Перед грою збірної я сказав хлопцям, що вони повинні здобути перемогу для всієї України. І зараз вони повинні були зробити те ж саме, тому що досить багато років ми не проходили в плей-оф, а зараз у нас є хороший шанс. Я радий, що хлопці терпіли.

"Порту" виставив склад з трьома опорними півзахисниками і намагався грати на нічию, три опорники у них рідко коли грають. Я радий, що ми використали свої моменти. Напевно, на виїзді, особливо в матчі з "Порту", завдати за гру 17 ударів по воротах непросто. Ця перемога дуже важлива для нас усіх.

- З якої причини в заявці на гру не виявилося Кравця?

- Я вже говорив про це багато разів. У нашому складі є 25-28 футболістів, з яких у заявку на гру потрапляють 18. Наприклад, у грі в Лондоні в заявку не потрапив Теодорчик...

- Питання лише в тому, чи не отримав Артем пошкодження?

- Ви ж бачили, вчора Артем тренувався. Травми у нього немає.

- Склалося враження, що це був той випадок, коли тактичний план на гру був виконаний сьогодні відсотків на 90-95. Чи це так?

- Напевно, якщо рахунок 2:0. Справді, ми не дали створити багато моментів "Порту", що славляться контролем м'яча, комбінаційною грою. Напевно, ми нічого не робили нового, так само граємо і в чемпіонаті України, намагаємося грати компактно й агресивно. Сьогодні гра виходила. Всі терпіли до кінця, хоча і сил вже не було. Просили заміни, бо за десять хвилин до кінця вже сил не залишилося, хлопці все віддали на полі. Я радий, що вони були однією командою на полі, це дуже важливо. Ми могли сьогодні програти, зіграти внічию, але ми виграли, і заслужили на цю перемогу, тому що на полі була команда, і всі билися один за одного.

- Сергію Станіславовичу, сьогодні 12-м гравцем "Динамо", схоже, був Господь Бог...

- Я сподіваюся, що далі ми не будемо сподіватися на Бога. Будемо покладатися тільки на себе.

- Як тепер підтримати форму команди перед вирішальною грою з "Маккабі"?

- Думаю, зараз ми будемо готуватися до гри з "Чорноморцем". Буде гра з "Маккабі" - повірте, ми до неї підготуємося. Ми готуємося до кожної гри, не має значення, який суперник. Зараз хлопці набули впевненості і всі чекають на цю гру. Зараз особливо і готуватися не потрібно, а навпаки, розвантажити гравців, тому що кінець сезону. Багато з них отримали велике фізичне та психологічне навантаження, багато з них були в збірних. І перемоги, і поразки непросто переживаються психологічно. Я впевнений, що зараз у роздягальні хлопці горять бажанням, щоб ця гра відбулася якомога швидше, щоб довести, що ми гідні грати далі в Лізі чемпіонів.

- Вже зараз лунають розмови про те, що "Динамо" зобов'язане перемагати "Маккабі"...

- Я ж відповів на це запитання. Зараз у всіх на думці гра з "Чорноморцем", коли буде "Маккабі", повірте, хлопці будуть готові до цього матчу. Це гра, все може бути. Сьогодні важливо грати командою, віддавати всі сили на полі і розуміти, за рахунок чого потрібно обігрувати цю команду. Не варто "закидати їх шапками". У нас і в чемпіонаті України теж бувають ігри, коли заздалегідь всі розуміють, що ми повинні вигравати. Треба розуміти, за рахунок чого вигравати, і підготуватися до цієї гри. Зараз важливо підготуватися до гри з "Чорноморцем".

- Чи згодні ви з тим, що "Порту" виявився не готовий до такого "Динамо" і не зміг перебудуватися по ходу гри?

- Суперник перебудовувався по ходу гри. Вони виходили з метою зберегти нічию. Таких гострих атак, як у Києві, у них не було. З перших хвилин вони хотіли компактно оборонятися, і гострих атак не було. Але футбол - це така гра, в якій одна команда здобуває більшу впевненість. Ще раз повторю, завдати 17 ударів по воротах у такій грі на виїзді справді непросто. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: шанси, Динамо обіграло Порту, плей-оф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]