Пт, 2024-03-29, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
До Києва прибула місія МВФ і взялася до роботи. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду прибула до Києва й розпочала роботу, повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов на бізнес-форумі в Києві. Про це повідомляє УНІАН.

"Місія МВФ прибула до Києва й розпочала роботу", - сказав він.

Як повідомлялося, оціночна місія Міжнародного валютного фонду перебуватиме в Україні до 21 листопада.

Згідно із заявою голови представництва МВФ в Україні Жерома Ваше, місія продовжить дискусії з українською владою в контексті економічних реформ, які реалізуються за підтримки фонду.

Раніше приїзд місії МВФ анонсував прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, уряд готовий вести з експертами місії дискусію про податкову реформу, бюджетний процес та інші перетворення.

Нагадаємо, 11 березня поточного року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. - 4 серпня. З 22 вересня до 2 жовтня в Україні працювала чергова місія МВФ. Представники Фонду вже відзначили позитивні зміни в економіці України, проте, за їхніми словами, перше півріччя показало більше падіння, ніж очікувалося. І тому місія переглянула прогноз падіння економіки України за 2015 року до "мінус" 11% падіння ВВП проти раніше виданих "мінус" 9%.

Натомість, зростання на 2% можливе вже в 2016 році - з ростом споживання, впевненості інвесторів, поліпшення показників експорту та лібералізації банківської системи. При цьому раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявляла, що за підсумками роботи місії уряд очікує, що Україна успішно отримає черговий, третій, транш кредиту МВФ, який буде спрямовано у золотовалютні резерви Національного банку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: робота, місія МВФ, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]