Пт, 2024-04-19, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:25
В Україну прибули контрбатарейні радари зі США. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Американські контрбатарейні радари прибули в Україну. Про це йдеться у повідомленні посла США в Україні Джеффрі Пайєтта у Twitter.

За його даними, два радари прибули до Львова.

У свою чергу президент України Петро Порошенко наголошує, що наявність у наших воїнів контрбатарейних радарів великої дальності стане чинником стримування агресора. Про це президент України заявив під час церемонії передачі американських радарів Україні в рамках робочої поїздки до Львівської області, передає УНІАН.

"Наявність у наших воїнів контрбатарейних радарів великої дальності стане чинником стримування агресора", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що "сьогодні від наших американських партнерів ми отримуємо рухомі радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36".

"Радари AN/TPQ-36 - найсучасніші засоби контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення ворожої артилерії", - уточнив глава держави і підкреслив, що "українські військові отримували високу оцінку своєї підготовки з боку іноземних інструкторів".

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що американські станції контрбатарейної боротьби будуть доставлені в Україну в середині листопада.

На початку жовтня Барак Обама підписав розпорядження про передачу Україні нових зразків оборонного озброєння.

Радари, як правило, причіпні, буксируються позашляховиками "Хамві", які раніше США вже надіслали до України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: США, україна, контрбатарейні радари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]