Чт, 2024-04-25, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
До Лувру не пускають скульптуру Пінзеля "Святий Онуфрій"
Інші останні Новини світу
Скульптура святого Онуфрія роботи Іоанна Пінзеля, котра зберігається у селі Рукомиш Бучацького району на Тернопільщині, не поїде на виставку до Лувру.

Про це повідомив голова Бучацької районної ради Олег Михайлів, передає Укрінформ.

"Попри вмовляння мистецтвознавців, керівників області, навіть міністра культури України, жителі села не віддали роботу знаменитого скульптора на виставку до Франції. Селяни стоять на тому, що скульптура - їхній оберіг, і не хочуть, щоб вона покидала, нехай навіть і тимчасово, територію села", - сказав він.

Передбачалось, що скульптура святого Онуфрія буде головною окрасою вернісажу в Луврі. Проте за кордон поїде 27 інших відреставрованих скульптур Пінзеля - з Львівської галереї мистецтв, Івано-Франківського Музею мистецтв Прикарпаття, Тернопільського обласного краєзнавчого музею та обласного художнього музею.

Шедеври "українського Мікеланджело", як часто називають Іоанна Пінзеля, на виставці будуть представлені вже 21 листопада, експозиція триватиме до 25 грудня.

В історії сучасної України твори Пінзеля вперше їдуть за кордон. Та й за своєю масштабністю така виставка одного автора, що відкривається у французькому Луврі, ще не проводилася.

Вперше про в иставку Пінзеля в Луврі заговорили ще в 2007 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1417 | Додав: adminA | Теги: Лувру, скульптуру Пінзеля Святий Онуфрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]