Пт, 2024-04-26, 03:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Сирійська опозиція в Катарі намагається сформувати уряд
Інші останні Новини світу
Сирійські опозиційні групи починають серію зустрічей у Катарі, щоб спробувати об'єднати свої лави й сформувати уряд у вигнанні.

"Найбільша організація - Сирійська національна рада, що складається в основному з науковців та емігрантів, - проводить чотириденні інтенсивні переговори, спрямовані на залучення молодших партнерів до участі в подіях у країні", - повідомляє BBC Russian.

У повідомленні також наголошується, що наступного тижня планується розглянути пропозицію США про створення нового керівного органу опозиції, до складу якого мають увійти 50 осіб, які головним чином знаходяться у Сирії.

Опозиція розуміє, що в очах багатьох вона фрагментована й неефективна. Проте розбіжності у рядах опозиції такі глибокі, що підсумки переговорів важко передбачити.

Раніше повідомлялося, що на сирійських повстанців впала підозра в причетності до військових злочинів. В Інтернет потрапив видеозапис розстрілу полонених в місті Саракибі на півночі Сирії.

Близько двох років у Сирії не вщухає громадянський конфлікт.

Збройне протистояння влади і опозиції почалося в Сирії в середині березня 2011 року Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні воюють "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними ісламістськими угрупуваннями.

Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні 2012 року, що в ході сірійського конфлікту загинули понад 9 тис цивільних осіб, проте з тих пір перестала рахувати загиблих. Згідно з поточними оцінками правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", за час конфлікту в Сирії загинули не менше 19 тис осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: уряд, Катарі сирійська опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]