Чт, 2024-04-18, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Питання про розміщення миротворців ООН в Сирії Росія готова розглянути
Інші останні Новини світу
У Кремлі заявили, що готові розглядати питання про розміщення в Сирії спостерігачів, миротворців ООН, заявив заступник голови МЗС Росії Михайло Богданов напередодні зустрічі глави МЗС Сергія Лаврова зі спецпосланцем ООН і ЛАГ щодо Сирії Лахдаром Брахимі.

"Ми готові обговорювати шляхи реалізації цього документа (женевського комюніке) з наголосом на налагодженні діалогу в Сирії в умовах повного і гарантованого припинення вогню. Коли ми говоримо гарантованого, ми готові розглядати питання про розміщення спостерігачів, миротворців ООН, узгодженому з сирійським урядом", - сказав Богданов журналістам, повідомляє Газета.Ru.

За його словами, "припинення вогню можна вимагати не відразу і не скрізь". Він відзначив, що опозиція разрозненна, серед них немає координації.

"Ідея полягає в тому, щоб на місцях між опозицією і владою за міжнародним посередництвом досягати перемир'я", - відзначив заступник голови МЗС Росії.

Він вказав, що приклад такого перемир'я може стати і для інших областей.

Також російська влада стурбована, що сирійська опозиція досі не змогла об'єднатися на платформі Женевського комюніке, заявив Богданов.

"Але досі опозиція не змогла об'єднатися на платформі Женевського комюніке, не змогла виділити парламентаря, щоб сісти за стіл переговорів з урядом", - сказав Богданов журналістам.

"Це викликає у нас законну заклопотаність", - заявив він.

Богданов також відзначив, що об'єднання сирійської опозиції повинне відбуватися на конструктивній основі.

"На основі того, що немає військового вирішення сирійської кризи, що рішення може бути політичним і це рішення може бути знайдене за столом переговорів", - підкреслив дипломат.

Близько двох років у Сирії не вщухає громадянський конфлікт.

Збройне протистояння влади і опозиції почалося в Сирії в середині березня 2011 року Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні воюють "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними ісламістськими угрупуваннями.

Організація Об'єднаних Націй останній раз повідомляла в березні 2012 року, що в ході сірійського конфлікту загинули понад 9 тис цивільних осіб, проте з тих пір перестала рахувати загиблих. Згідно з поточними оцінками правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", за час конфлікту в Сирії загинули не менше 19 тис осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: миротворців ООН в Сирії, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]