Ср, 2024-04-24, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Дослідження: макарони на ніч - найкращий спосіб схуднути
Інші останні Новини світу науки і технологій

макарони на ніч

Дослідники з Єврейського університету стверджують: для того щоб схуднути, слід забути про рекомендації дієтологів і на вечерю зі спокійною совістю їсти спагеті, картоплю та булочки.

За словами ізраїльських науковців, їжа, багата на вуглеводи, допомагає протягом наступного дня зберегти відчуття ситості, а також подібний стиль харчування допомагає зменшити ризик розвитку цукрового діабету і хвороб серця. Дослідження проводилося на кафедрі біохімії та харчування при факультеті сільського господарства Єврейського університету в Єрусалимі.

В експерименті брали участь 78 поліцейських. Протягом півроку вартові правопорядку дотримувалися спеціальної дієти. Учасникам першої групи було запропоновано їсти на ніч продукти, багаті на вуглеводи, тоді як добровольці з другої групи дотримувалися стандартних рекомендацій: не їсти вуглеводів перед сном.

Під час експерименту дослідники приділяли особливу увагу трьом гормонам: лептину, що регулює енергетичний обмін і апетит; греліну, що відповідальний за метаболічні функції, і адипонектину, гормону, який зменшує ризик розвитку цукрового діабету. Науковці виявили, що рівень лептину, котрий зазвичай підвищується вночі, почав підвищуватися удень, а рівень греліну, який відповідає за насичення, став, навпаки, підвищуватися в нічні години. Крім того, самі поліцейські, які дотримуються "ізраїльської дієти", зізнавалися, що вони перестали відчувати почуття голоду вдень, і їм стало набагато простіше дотримуватися дієти.

Дослідники кажуть про те, що у добровольців з першої групи було зафіксовано зниження ваги, зменшення обводу талії, зниження вмісту жиру в тканинах. Крім того, за час дієти у них підвищився вміст у крові адипонектину, що призвело до зниження рівня цукру в крові. Добровольці з першої групи за всіма показниками обійшли колег, які дотримувалися звичайної дієти.

Проаналізувавши результати, дослідники дійшли висновку, що для успішної боротьби із зайвою вагою і діабетом необхідно скласти дієту таким чином, щоб денна норма вуглеводів споживалася під час вечірньої трапези.

У серпні британські науковці встановили, що люди з надмірною вагою входять до групи ризику з розумових захворювань.

18 вересня науковці з Єврейського університету у Єрусалимі стверджували, що можна схуднути, не вилучаючи зі свого раціону жирну їжу. Науковці заявляли, що для того, щоб уникнути порушення метаболізму і накопичення "тлусту" на животі, достатньо прислухатися до біологічного годинника.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1237 | Додав: adminA | Теги: схуднути, макарони на ніч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]