Пт, 2024-03-29, 01:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
NASA вперше випробувало міжпланетний інтернет
Інші останні Новини світу науки і технологій
NASA і Європейське космічне агентство (ЄКА) успішно протестували передачу даних з МКС на Землю за допомогою міжпланетного Інтернету - нового протоколу передачі даних, який буде використовуватися під час експедицій в далекий космос, повідомляє РІА Новини з посиланням на прес-службу космічного агентства.

У рамках експерименту з перевірки працездатності нового протоколу DTN (Disruption Tolerant Networking) командир МКС Саніта Вільямс (Sunita Williams) керувала з орбіти невеликим роботом з деталей конструктора "Лего", що знаходиться в Європейському центрі управління польотами в німецькому Дармштадті.

"Експериментальний протокол DTN, що ми тестували на орбітальній станції, в майбутньому може бути використаний людьми на борту космічного корабля на навколомарсіанській орбіті для управління автоматами на поверхні планети", - сказав Бадрі Юнес (Badri Younes), заступник адміністратора з систем навігації та зв'язку NASA.

Архітектура протоколу DTN забезпечує стандартизовану процедуру обміну даними, схожу з "земним" Інтернетом. На відміну від інтернет-протоколу TCP/IP, який передбачає постійне з'єднання, протокол DTN розрахований на розриви зв'язку, помилки і затримки сигналу.

Сигнал передається за принципом "крок за кроком" - якщо вузлу не вдається передати пакет даних за призначенням, інформація не видаляється, а зберігається. Спроби передачі тривають доти, доки вузлу мережі не вдається зв'язатися з будь-яким іншим вузлом і успішно передати йому дані. Зрештою інформація знаходить одержувача.

Вперше випробування нового протоколу пройшли ще в листопаді 2008 року, коли фахівці NASA успішно передали близько десятка фотографій на борт зонда "Діп Імпакт" (Deep Impact), що перебував у той момент за 32 мільйони кілометрів від Землі.

Раніше повідомлялося, що перший у світі приватний космічний корабель успішно повернувся з МКС на Землю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: NASA, міжпланетний Інтернет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]