Ср, 2024-04-24, 03:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:35
З'ясували, чому люди в різних ситуаціях відчувають час по-різному
Інші останні Новини світу науки і технологій
Результати експерименту над макаками в Міннеаполісі дають пояснення, чому в різних ситуаціях ми відчуваємо час по-різному. Це розширює можливості штучного керування відчуттям часу, передає InoPressa.

У новому дослідженні висловлюється припущення, що процес відчуття часу в мозку децентралізований. Це не тільки розширює можливості штучного керування відчуттям часу, але також може допомогти пояснити, чому наше відчуття часу змінюється в різних ситуаціях, зазначає автор статті Дам'єн Гейл.

Результати експерименту над макаками, проведені дослідниками з університету в Міннеаполісі, дають пояснення тому, чому в різних ситуаціях ми відчуваємо час по-різному, йдеться в статті. Коли людина перебуває у стані стресу, це впливає на кількість таких хімічних речовин, як адреналін, а науковці знають, що адреналін впливає на рівень нейронної активності.

"У нашій моделі зміни швидкості загасання активності достатньо для зміни відчуття часу", - пояснює дослідник Жоффре Гоуз.

Раніше дослідники з американського Корнельського університету на замовлення Пентагону створили "щілину" в часі - події, що відбуваються в ній, неможливо відстежити, повідомляється в статті. І хоча час науковцям вдалося замаскувати поки що тільки на 50 трильйонну частку секунди, перспективи цього відкриття можуть бути дуже значними. Йдеться про втілення в реальність ідей фантастів про маскування інформації і неможливість її перехоплення через те, що її не можна виявити навіть за допомогою високочастотних радарів.

Нагадаємо, що науковці вперше створили матеріал, що робить об'єкти невидимими в трьох вимірах у діапазоні світлових хвиль, близькому до видимого.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: час по-різному, люди в різних ситуаціях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]