Пт, 2024-03-29, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Доведено: сало вбиває сперматозоїди
Інші останні Новини світу науки і технологій
Результати досліджень, проведених співробітниками університетської клініки Rigshospitalet у Копенгагені, свідчать про те, що жирна і висококалорійна їжа не тільки збільшує ризик захворювання серцевими хворобами, але також різко погіршує якість сперми у чоловіків і зменшує їхні шанси мати потомство. Про це пише NEWSru.co.il з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Данські дослідники виявили, що у молодих чоловіків, які не обмежують себе в споживанні жирів і вуглеводів, концентрація сперматозоїдів на 41% нижча, ніж у тих, хто дотримувався низькокалорійної дієти.

Доктор Тіна Єнсен, яка очолює групу дослідників, визнає: механізм взаємодії поки що невідомий, проте зв'язок способу життя й харчування та якості сперми очевидний, і ця проблема вимагає більш поглибленого вивчення.

Преса зазначає, що данські науковці - не перші дослідники, що виявили цей феномен. У 2011 році біологи з Бразилії звернули увагу на те, що збільшення кількості зернових і фруктів у раціоні чоловіка покращує якість сперми і посилює рухливість сперматозоїдів.

Зазначимо, що торік французькі науковці повідомили про те, що кількість сперматозоїдів у одному мілілітрі сперми середньостатистичного 35-річного жителя країни зменшилося з 74 млн у 1989 році до 50 млн в 2005-му. На думку дослідників, головною причиною цього погіршення є ожиріння, на яке потерпає все більша кількість жителів західних країн.

Нагадаємо також, що поліненасичені жирні кислоти,які містяться у волоських горіхах, допомагають поліпшити якість сперми і, як наслідок, репродуктивні можливості чоловіка. Принаймні так стверджують дослідники Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, які опублікували результати проведеної роботи в журналі Biology of Reproduction.

Раніше британські науковці запевняли, що важка фізична праця більше шкодить спермі, ніж алкоголь і тютюн. Такий висновок науковці з Університету Манчестера зробили після того, як вивчили дані про більш ніж 2200 представників сильної половини з 14 клінік, де лікують безпліддя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1129 | Додав: adminA | Теги: сало, сперматозоїди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]