Пт, 2024-03-29, 15:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Нову породу собак вивели в Одесі
Інші останні Новини світу науки і технологій

Україна створила власний тренд у собаківництві. Це нова порода чотириногих - одіс, яку вивели в нашій країні і вже визнали у всьому світі. Робота над створенням цієї породи собак довгий час велася в Одесі, передає телеканал "Інтер".

Що буде, якщо схрестити французьку болонку, карликового пуделя і жорсткошерстого фокстер'єра? Таке питання поставили одеські собаківники і після тривалих експериментів вивели нову породу, яку назвали одіс.

Одіс розшифровується як "одеський домашній ідеальний собака". Саме до ідеалу прагнули селекціонери: щоб тварина була середнього зросту, рухлива, але водночас урівноважена і доброзичлива, ненав'язлива, неагресивна, але й не боязка. У результаті від болонки одіси взяли красиву шерсть, від фокстер'єра - життєрадісність, від пуделя - тонкий розум.

"Собака вийшов дуже грайливий, дуже контактний, він любить як дітей, так і дорослих, на людей не кидається без приводу. Але, звичайно, якщо його спровокувати, може кинутися", - розповідає хазяйка одісів Ірина Дорошина.

Попри те, що порода молода (у світі всього їх близько 150), одіси успішно завойовують зарубіжні виставки. Щоб порода викристалізовувалася і стала ідеальною, одеські кінологи зводять тільки здорових батьків.

"Ми повинні чітко стежити за тим, щоб добір пар відповідав і давав нам потрібні результати! Щоб цуценята ставали кращі, щоб собаки ставали кращі. Щоб відповідали усім сучасним нормам кінології", - зазначає керівник секції породи одісів Ірина Бахарєва.

У найближчих планах кінологів - розкрити ще одну якість одісів - здатність до спортивної дресури.

Раніше повідомлялось, що бєларуси приступили до виведення нової порідної групи собак, розраховуючи з часом створити нову породу. Нова лінія виводиться на основі німецької та бельгійської вівчарок, до яких в майбутньому може приєднатися лабрадор.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 2783 | Додав: adminA | Теги: Одесі . породу собак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]