Чт, 2024-04-25, 04:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
Японські науковці повідомили, що перемогли рак
Інші останні Новини світу науки і технологій
Команда титулованих науковців з Японії нарешті вивела стійкі клітини, які здатні боротися з пухлинами. Про це повідомляє Techno.bigmir.net з посиланням на сайт Центру алергії та імунології (RIKEN). Дослідники стверджують, що створені ними клітини - це перепрограмовані Т-лімфоцити, природні "кілери" пухлинних клітин.

Т-лімфоцити виробляються нашою імунною системою - щоправда, у кількостях, недостатніх для лікування раку.

Щоб розв'язати цю проблему, біологи ще в середині 2012 року вивели "індуковані плюрипотентні стовбурові клітини" (iPS-клітини), за що їхній творець Сіньє Яманака отримав Нобелівську премію.

Саме з цих iPS-клітин дослідники і змогли отримати стійкі Т-лімфоцити.

Попередні спроби отримати такі лімфоцити лабораторним шляхом були провальними - клітини занадто швидко вмирали, не встигаючи атакувати рак.

"Нам вдалося спочатку отримати iPS-клітини з лімфоцитів-кілерів, а потім зробити з них знову повністю робочі Т-клітини", - заявив доктор Кавамото, один з учасників дослідження.

Наступний етап робіт - це перевірити, чи не атакують такі лімфоцити інші клітини, крім ракових.

Революційні дослідження були опубліковані в журналі Cell Stem Cell.

Як повідомлялося, король Швеції Карл XVI Густав у залі Стокгольмської філармонії вручив 10 грудня Нобелівські премії 2012 року з медицини, фізики, хімії, літератури і економіки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: японські науковці, перемогли рак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]