Вт, 2024-03-19, 06:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:41
El País: Тінь Тимошенко над Євро-2012
Інші останні Іноземна преса про Україну

Вирок Юлії Тимошенко затьмарює ситуацію довкола Євро-2012 і створює президенту Януковичу проблеми з іміджем і піаром на світовій арені, констатує El País. Українська влада намагається зробити хорошу міну в умовах спровокованої нею дипломатичної бурі: один з керівників Державної прикордонної служби України Павло Шишолін заявив, що бойкот не відбувся і багато європейців приїхали дивитися матчі в Україну. "Тим не менше, українські лідери засмучені відсутністю європейських політиків на спортивних трибунах. Однак проблема, - продовжує видання, - не тільки в тих, хто не приїхав, але і в тих, що приїхали: 9 червня голландські вболівальники пройшли по Харкову з плакатами "Звільніть Юлію".

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

В нещодавньому інтерв'ю агентству Bloomberg Янукович повідомив, що Україна запросила американську компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher and Flom LLP дати оцінку процесу Тимошенко. Як зазначає видання, "ця ініціатива демонструє, що навіть верхівка держави ставить під сумнів систему правосуддя, яка відправила до в'язниці екс-прем'єра за політичним рішенням". Крім того, корумпована, непродуктивна, неконкурентоспроможна і колоніальна за структурою економіка Україна потребує допомоги, а настрої в країні багато в чому обумовлені страхом економічної депресії. "Восени в країні пройдуть парламентські вибори, а влада не може похвалитися ні економічними досягненнями, ні наявністю чіткої програми виходу з кризи. Тому в телевізійній пропаганді провладна Партія регіонів списує всі економічні проблеми країни на попередню команду "помаранчевих", сформовану Ющенком і Тимошенко", - пише газета.

"Майбутня невизначеність не приваблює виборців, і Партія регіонів звернулася до суперечливої темі мови, - продовжують автори статті. - Мова не та тема, яка найбільше турбує сьогодні виборців, проте опозиція попалася на гачок і вивела своїх прихильників на вулиці". На думку видання, сутички, якими супроводжувалося обговорення закону про мовну політику в парламенті, цілком можуть повторитися до того, як документ буде остаточно затверджено.

За даними опитувань, опозиція, яка об'єднує прихильників Тимошенко та Арсенія Яценюка, наступає на п'яти Партії регіонів, "але прикрим сюрпризом як для правлячої партії, так і для опозиції є те, що третьою за популярністю стоїть партія "УДАР", очолювана чемпіоном світу з боксу Віталієм Кличком - мультимільйонером, який хоче грати за власними правилами", пише газета. "Стрімкий злет Кличка як політика пояснюється не ідеологічними причинами, а втомою виборців від осіб, що поділяли між собою владу в країні з моменту здобуття Україною незалежності в 1991 році", - підкреслюють автори статті В.Долін і П.Бонет.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1360 | Додав: adminA | Теги: Євро-2012, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]