Вт, 2024-03-19, 07:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Франція: соціалісти перемагають і у парламенті
Інші останні Новини Європейського Союзу

Соціалістична партія Франції, за попередніми даними, здобула більшість голосів у ході першого туру парламентських виборів, який відбувся в неділю, 10 червня, передає РИА "Новости".

Соціалісти разом зі своїми союзниками, "Зеленою партією", набрали близько 40 відсотків. Партія колишнього президента Франції Ніколя Саркозі "Союз за народний рух" (UMP) отримала 35 відсотків голосів. Націоналістичний "Національний фронт" на чолі з Марін Ле Пен - майже 14 відсотків. Комуністичний "Лівий фронт" підтримали сім відсотків тих, хто голосував.

Явка на виборах становила близько 60 відсотків. За підрахунками соціологів, представники партій лівого спрямування отримають від 289 до 368 місць у 577-місцевому французькому парламенті.

Що стосується результатів другого туру виборів, який відбудеться 17 червня, соціологічний інститут OpinionWay віддає абсолютну більшість соціалістам.

За попередньою оцінкою експертів, кандидатам від Соцпартії може дістатися від 293 до 323 місць у нижній палаті парламенту Франції. UMP може отримати в Національних зборах від 218 до 250 місць, кандидати від партії "Європа Екологія - Зелені" - від 15 до 20 місць, "Модем" і "Національний фронт" від 0 до 2 місць. Такі висновки були зроблені компанією OpinionWay на підставі опитування 7090 респондентів на виході з виборчих дільниць у неділю, 10 червня, в ході голосування.

Зазначимо, нещодавно соціаліст Франсуа Олланд став 24-м президентом Французької Республіки і 7-м президентом П'ятої республіки. Новий президент вже активно взявся виконувати свої обов'язки: провів зустріч з головою Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, а також призначив нового прем'єр-міністра - ним став соціаліст Жан-Марк Ейро.

Візит до Берліна був першим візитом Олланда на посаді президента Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1149 | Додав: nowyny | Теги: Франція, соціалісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]