Ср, 2024-04-24, 03:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Гонтарєва: МВФ дозволив Україні відновити економічну стабільність. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Допомога ключових кредиторів України - Міжнародного валютного фонду і Світового банку дозволили українському уряду і Національному банку відновити макроекономічну стабільність в умовах анексії Криму і війни на сході країні. Про це заявила голова Нацбанку України Валерія Гонтарева під час зустрічі групи країн - членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку, що відбувається у Києві, передає УНІАН.

"Без підтримки МВФ, Світового банку і без підтримки партнерів було б неможливо відновити макроекономічну стабільність. НБУ один би з цим не впорався", - сказала вона.

Гонтарева наголосила, що Україна змогла не просто перевести програму реформ із МВФ, наприклад, зі статусу "stand-by" у статус "EFF".

"Ми одержали фінансову парасольку, яка дозволила нам перейти до багатьох реформ, включаючи гнучкий валютний курс, очистити банківську систему, стабілізувати платіжний баланс", - зазначила голова НБУ.

При цьому вона відзначила, що зміни, які відбулися за останні два роки, – безповоротні, й Україна навряд чи зможе втратити ті позитивні перетворення, які вже були зроблені.

Як повідомлялося, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсягу 5 млрд дол. Україна одержала 13 березня, другий, на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

Ряд експертів очікують, що за підсумками засідання Ради директорів Фонду Україна отримає третій транш кредиту, проте він може стати єдиним для нашої країни траншем МВФ цього року.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: МВФ, україна, економічна стабільність, Гонтарєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]