Чт, 2024-03-28, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:04
IBM проголосила кінець ери персональних комп'ютерів
Інші останні Новини світу науки і технологій
Через 30 років після дебюту PC в корпорації IBM впевнені, що персональним комп'ютерам вже слід вирушати "на пенсію", слідом за радіолампи й друкарською машинкою.

"Сьогодні стає очевидно, що інновації найактивніше процвітають не на пристроях, але на соціальних просторах між ними", - заявив Марк Дін з IBM.

Водночас в Microsoft вважають за краще говорити про епоху "ПК плюс".

30 років тому в корпорації IBM був створений перший персональний комп'ютер, що працював під управлінням операційної системи Microsoft. Сьогодні погляди IBM і Microsoft на майбутнє ПК кардинально розходяться.

Марк Дін, ветеран IBM, - один з групи інженерів, розробив першу IBM PC, комп'ютер, який був офіційно представлений 12 серпня 1981.

На переконання Діна, сьогодні ПК "відходять у минуле - як радіолампи, друкарські машинки, грамплатівки, електронно-променеві трубки і лампочки розжарювання".

IBM, нагадаємо, що продала свій підрозділ персональних комп'ютерів китайській компанії Lenovo ще в 2005 році.

"Особисто я вже відмовився від ПК. Зараз мій основний комп'ютер - це планшетник. Коли ми проектували перший ПК, я не думав, що стану свідком початку "вимирання" персональних комп'ютерів. Звичайно, ПК як і раніше широко використовуються, але вони вже більше не на передньому плані обчислювальної техніки", - наголосив Дін.

Воднчоас, віце-президент Microsoft з корпоративних зв'язків Френк Шоу вважає за краще говорити про епоху 'ПК плюс'.

"Плюсом" до ПК, як вважають в Microsoft, є пошукова система Bing, сервіси Windows Live, Windows-смартфони, Office 365, Xbox, Skype і т. д.

"Наше програмне забезпечення дає життя комп'ютерам з Windows, Windows-телефонам і підключеним до Xbox розважальним системам, а також цілому арсеналу різноманітних пристроїв з вбудованими процесорами, від банкоматів і бензоколонок до сучасних автоматів з продажу прохолодних напоїв", - розповів Шоу.

Шоу нагадує, що ще до першого IBM PC з'явилися Apple II, Commodore PET та інші домашні комп'ютери, але стверджує, що саме партнерство IBM і Microsoft стало "визначальним фактором для нашої індустрії, що дозволив здійснити мрію про появу ПК на кожному робочому столі і в кожному домі".

Роль продукції Microsoft у повсякденному житті користувачів ПК з часом може ослабнути у зв'язку зі зростаючим застосуванням iPhone, Android-фонів і iPad. Однак, на думку Діна, ПК як "центру обчислень" витісняється не просто пристроєм нового типу.

"Незважаючи на масовий ажіотаж навколо смартфонів і планшетів, не вони витісняють ПК як центр обчислень, а нові ідеї щодо тієї ролі, яку самі обчислення грають у прогресі, - наголосив Дін.

За його словами, саме сьогодні стає очевидно, що інновації найактивніше процвітають не на пристроях, але на соціальних просторах між ними, в яких зустрічаються і взаємодіють одне з одним люди та ідеї, за матеріалами: Московский комсомолец .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1542 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]