Чт, 2024-04-18, 20:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:15
Розроблено нову технологію, що дозволяє створити танк-невидимку
Інші останні Новини світу науки і технологій

Шведські інженери працюють над новою оборонною технологією, яка дозволить танку зникнути, обдуривши ворога. Технологія Adaptiv, створена фахівцями шведського підрозділу британської компанії BAE Systems, надає об'єкту властивості хамелеона, що вміє так підлаштуватися під довкілля, що його не видно, передає NEWSru.com.

Передбачається, що бойова техніка, що рухається, непомітна в інфрачервоному випромінюванні, і, відповідно, виявиться недоступною для ракет супротивника з тепловою системою самонаведення.

Науковці вирішили заховати об'єкт за допомогою "плаща-невидимки", використовуючи температурну завісу, що відповідає за своїми характеристиками довкіллю. Аби досягти цього ефекту, застосовуються шестикутні пластини, зроблені з матеріалу, здатного швидко міняти температуру, повідомляє Sky News. Встановлені на танку сканери збирають інформацію, після чого підлаштовують температурні дані "плаща-невидимки" для "злиття" з довкіллям.

Виробники стверджують, що технологія може ефективно застосовуватися для того, щоб танки, що рухаються, стали невидимими.

Супротивника передбачається вводити в оману, примушуючи танки ставати схожими на інші транспортні засоби - приміром нешкідливі цивільні автомобілі. За словами розробників, повністю "плащ-невидимка" буде готова до використання у бойових умовах приблизно через два роки.

Останнім часом ідея створення "плаща-невидимки", який приховував би предмети не лише в інфрачервоному випромінюванні, а й за денного освітлення, обговорюється все частіше. Зокрема, над такою технологією працюють науковці з лондонського Імперського коледжу. Торік вони уперше зробили предмет невидимим у трьох вимірах. Правда, поки що успіху досягли тільки з крихітними об'єктами - не більше міліметра завдовжки.

Єврокомісія надала на цю роботу 1,2 млн фунтів стерлінгів. Робота в Імперському коледжі почалася в 2009 році і ведеться за сприяння науковців з Німеччини, Греції і Туреччини.

А у січні британські науковці теж повідомили, що винайшли покриття для танків, що робить тих невидимими.

Раніше Китай провів перші випробування літака винищувача-невидимки власного виробництва. Офіційне підтвердження даних про випробування з'явилося незабаром після того, як кілька китайських веб-сайтів опублікували 15-хвилинний відеозапис, на якій зображено політ нового винищувача під назвою J-20, який у Китаї іменують Цзянь-20. Китай сподівається, що новий літак надійде на озброєння між 2017 і 2019 роками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1556 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]