Пт, 2024-04-19, 17:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:02
Ідею "третього шляху" України депутат Європарламенту вважає малореальною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Депутат Європарламенту Павел Залевський (група народних партій, Польща) вважає малореальним третій шлях для України, запропонований міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у статті для "Дзеркала тижня".

Про це депутат заявив, виступаючи на конференції "Наступні кроки в українській інтеграції до ЄС".

"Не шукайте третього шляху, сконцентруйтеся на реформах, на застосуванні європейських стандартів. Це буде вигідно для всіх: і для тих, хто бореться зараз за виживання, і для тих, хто 20 років користувався плодами економіки", - сказав депутат.

Він зазначив, що у своїй статті український міністр пропонує шукати третій шлях у співпраці не з Європейським Союзом і не з Росією, а з іншими країнами світу, такими як Китай чи арабські країни. Разом з тим, за словами Залевського, вже цього року українському уряду знадобляться гроші, щоб підтримати фінансову стабільність у країні.

"Якщо не буде прогресу у відносинах з ЄС, уряду доведеться шукати їх ще десь. Не думаю, що реалістичними будуть пошуки у Росії", - сказав Залевський, зазначивши, що Росія може вимагати в обмін дуже багато.

Він також назвав малореальною можливість отримання грошей у Китаї, навіть шляхом запровадження ринку землі і продажу земель сільськогосподарського призначення. Депутат вважає, що Китай навряд чи захоче псувати відносини з Росією через Україну.

Залевський також звернув увагу на той факт, що на сьогодні більшість українців виступають за приєднання до Євросоюзу, і висловив переконання у тому, що уряду в будь-якому випадку не вдасться проводити іншу політику тривалий час.

Зазначимо, що раніше Костянтин Грищенко рекомендував Україні йти в Європу шляхом Польщі і Туреччини. "На шляху нашої євроінтеграції не буде ні щедрих субсидій, ні ейфоричних політичних заяв, ні, тим більше, консенсусу", - попередив міністр.

А потім Грищенко сказав, що Європейський Союз не бажає бачити Україну кандидатом у члени ЄС.

"ЄС був відповіддю на всі питання, поки фінансував, опікав і спрямовував трансформацію у країнах-кандидатах. Сьогодні він суб’єктивно не має бажання (а також об’єктивно не має ресурсів) бачити Україну як країну-кандидата", - зазначив Грищенко.

Як повідомлялося, всупереч очікуванням, на саміті Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня 2011 року, не було парафовано угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Міністр закордонних справ країни Костянтин Грищенко висловив сподівання, що документ буде парафовано до середини лютого 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: депутат Європарламенту, Ідею третього шляху України, малореальною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]