Пт, 2024-04-19, 03:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:56
Угоду про асоціацію для порятунку України Тимошенко вкотре просить ЄС парафувати
Інші останні Політичні новини

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко звертається до Європейського Союзу з проханням парафувати Угоду про асоціацію Україна - ЄС.

"Сьогодні, перебуваючи за ґратами і віддаючи собі звіт в тому, що влада Януковича не має ніякого відношення ні до Європи, ні до демократії, я все ж прошу Європейський Союз парафувати Угоду. Такий крок з вашого боку стане серйозним і дієвим бар'єром на шляху сповзання сьогоднішньої країни в безодню пострадянського тоталітаризму", - йдеться в заяві Тимошенко, поширеній прес-службою партії "Батьківщина" в четвер.

За її словами, підписання цієї Угоди стане для України "історичним проривом до європейської мрії" і дасть надію, свободу і гідне життя 47 млн українців.

"Зрив підписання Угоди означатиме провал європейських прагнень України. Це може стати трагедією, яка затьмарить майбутнє Україні на довгі роки. Українська влада, прикриваючись європейською риторикою, як раз і сподівається на те, що Угода не буде підписана, щоб потім сказати: Європа нас не хоче, тому і ми не хочемо її. Але це позиція влади, це позиція декількох людей, які тимчасово представляють нашу державу в світі", - наголошує екс-прем'єр.

Вона нагадала, що минулого року ЄС не підписав Угоду з України і навіть не парафував її, публічно заявивши, що переговори про асоціацію завершено.

"Чинний глава держави не скористався навіть цим шансом. Починаючи з грудня 2011 вище політичне керівництво України фактично перебуває в ізоляції і відомі європейські політики уникають зустрічей з президентом України", - зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр вважає, що парафування Угоди стане "вагомим політичним досягненням об'єднаної демократичної опозиції напередодні виборів, згуртує навколо неї всі проєвропейськи налаштовані верстви суспільства (більше 50%); створить сприятливі умови для розвитку українського бізнесу (торгівля з ЄС) і громадян (безвізові поїздки), що об'єктивно посилить проєвропейську спрямованість українського суспільства".

Тимошенко вважає, що парафування угоди стане кроком назустріч "завтрашній Україні, Україні демократичній".

"Я не прошу поступок, я прошу партнерства. Я б навіть сказала, що ми будемо разом йти до спільної мети", - наголосила лідер партії "Батьківщина".

"З вашого боку - це крок доброї волі, підтримка кращих сподівань українського народу на європейське майбутнє, а з нашої - це крок дій, тих дій, які неодмінно призведуть до усунення законним шляхом чинної неєвропейської, нецивілізованої влади, яка не має ніякого відношення не тільки до загальних принципів демократії та свобод, а й до ... розвитку України", - зазначено в заяві.

"Можливо, ви, парафувавши угоду, трохи випередите історію і протягом часу, але ми, очистивши нашу країну, неодмінно наздоженемо вас і виконаємо свої зобов'язання", - запевнила Тимошенко. Екс-прем'єр подякувала всім європейських політиків за підтримку, зазначивши, що вона допомагає їй "жити і боротися за краще європейське майбутнє для України".

Раніше українські ЗМІ повідомили про те, що Україна та ЄС узгодили дату парафування Угоди про асоціацію на 30 березня. У Єврокомісії про цю дату теж говорили. Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і лише 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: просить ЄС парафувати Угоду, тимошенко, Асоціацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]