Пт, 2024-03-29, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Іванішвілі мстить силовикам Саакашвілі масовими арештами
Інші останні Новини світу
У Грузії тривають затримання силовиків. 15 листопада були схоплені дев'ять, зокрема колишніх, високопоставлених співробітників МВС, включаючи чиновників з департаменту конституційної безпеки і спеціального оперативного департаменту, передає "Новости-Грузия". Так, затримано керівника департаменту конституційної безпеки Левана Кардаву, призначеного на цей пост в липні цього року, а також його підлеглого - Георгія Кавлашвілі.

У Головній прокуратурі затримання чиновників підтвердили, проте зазначиили, що офіційна заява із цього приводу буде зроблена трохи пізніше. Наразі відомо лише, що поліцейських підозрюють у перевищенні службових повноважень, знищенні чужого майна, незаконному позбавленні волі і використанні сучасних технологічних засобів для отримання інформації про особисте життя громадян.

Зокрема, йдеться про такі інциденти. Перший пов'язаний з викраденням охоронця нинішнього прем'єра Грузії Бідзіни Іванішвілі, що нібито мало місце, - Бесіка Сурмави. Він пропав у вересні цього року напередодні парламентських виборів. Пізніше по телеканалах було поширено відеозвернення Сурмави, в якому він заявив, що зробив таємні записи телефонних розмов лідерів опозиції, зокрема і нинішнього міністра внутрішніх справ Іраклія Гарібашвілі, в яких вони обговорюють один одного, використовуючи лайливі вислови.

У опозиції на це заявили, що компрометувальні записи є фальшивкою. Сам Сурмава, після перемоги опозиціонерів на виборах 1 жовтня, знову з'явився і заявив, що був викрадений і зробив своє телевізійне звернення під тиском.

Друге звинувачення проти чиновників МВС - в знищенні чужого майна - стосується події з вантажем, що належить компанії Іванішвілі "Карту Груп", який був зіпсований на митному терміналі. У псуванні також звинувачують затриманих поліцейських.

За словами адвокатів обвинувачених, їхні підзахисні дали детальні відповіді на всі питання слідства і нині вони переведені в ізолятор попереднього утримання. Захисники також заявили, що звинувачення співробітникам МВС досі не пред'явлені.

Тимчасом міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані повідомила, що разом з іншими злочинами "усім затриманим висунуто звинувачення у використанні сучасних технологічних засобів для отримання інформації про особисте життя громадян, у тому числі комерційної і фінансової".

Затримання чиновників з МВС стало другою гучною справою прокуратури Грузії після парламентських виборів, після яких колишня опозиція узяла під контроль новий уряд і силові відомства, вказує Georgia Times. Прем'єром країни став лідер опозиційної партії, яка перемогла на виборах, Бідзіна Іванішвілі, МВС очолив колишній керівник його фонду, а генеральну прокуратуру - колишній адвокат Іванішвілі.

7 листопада головний прокурор Грузії Арчіл Кбілашвілі підтвердив затримання екс-міністра оборони і внутрішніх справ Бачо Ахалая, начальника Об'єднаного штабу Георгія Каландадзе і командира четвертої бригади МО Зураба Шаматави у справі про перевищення посадових повноважень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: арештами, силовикам Саакашвілі, Іванішвілі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]