Чт, 2024-03-28, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Причиною смерті 13-ти американців став енергетичний напій
Інші останні Новини світу
Влада США проводить розслідування з метою з'ясувати, чи є зв'язок між вживанням енергетичного напою і смертю 13 осіб. Причиною початку розслідування послужив ряд звітів, опублікованих Управлінням з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA).

У цих звітах в якості можливої причини смерті кожного з 13 померлих за останні чотири роки людини згадується енергетичний напій "5-Hour Energy", що відрізняється підвищеним вмістом кофеїну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому в звітах зазначається, що Управління не має достатніх науково-підтвердженими доказами для встановлення того факту, що в кожному з 13 випадків летальний результат став наслідком вживання даного енергетичного напою.

У звітах також не пояснюється причина, по якій напій "5-Hour Energy" класифікується в якості харчової добавки, а не енергетичного напою, що дозволяє виробникові відхилиться від вказівки точної кількості міститься в кожній банці кофеїну.

Представники компанії-виробника енергетика Living Essential, в свою чергу, виступили із зверненням, в якому заявили, що "вживання продукту в самостійному вигляді абсолютно безпечно", а також що "їм нічого невідомо про випадки смерті в результаті вживання енергетика".

Вони також підкреслили, що вироблений їх компанією продукт позиціонується як "додаткового потужного заряду енергії для працьовитих молодих людей".

За минулі два тижні це не перший випадок згадки енергетичного напою в контексті летального результату.

Так, на початку місяця FDA зафіксувало п'ять смертей, які можливо були пов'язані з вживанням іншого популярного в США енергетичного напою - "Monster Energy".

Нагадаємо, бойовики терористичної організації "Аль-Каїда на Аравійському півострові" (AQAP) обговорювали можливість отруєння їжі, що подається в їдальнях-барах і готельних ресторанах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: енергетичний напій, смерті 13-ти американців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]