Пт, 2024-04-19, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
За 87,7 тис доларів продали ілюстрацію англійських художників до альбому The Beatles
Інші останні Новини світу
Ілюстрацію до альбому гурту The Beatles була продано 13 листопада на аукціоні Sotheby's в Лондоні за 55 250 фунтів стерлінгів (87 681 доларів США), повідомляє Lenta.Ru з посиланням на сайт аукціонного дому.

Кольоровий колаж роботи Пітера Блейка і Яна Хаворта було створено для конверта платівки "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", що вийшла 1967 року. Йдеться про вкладку, на якій музиканти зображені в оточенні портретів знаменитостей. Також на аркуші зображено вуса, нашивки сержанта та інші предмети, які, як передбачалося, покупці платівки зможуть самостійно вирізати.

У роботі над ілюстраціями до альбому The Beatles 1967 року Пітер Блейк активно обговорював ідеї із самими музикантами.

З 1968 року колаж був у колекції Коліна Сент-Джона Уїлсона. Хто став новим власником роботи, не повідомляється.

Експерти Sotheby's попередньо оцінили вартість роботи Блейка від 50 до 80 тисяч фунтів стерлінгів.

Картину було виставлено ​​в рамках аукціону, присвяченого повоєнному мистецтву Великобританії. На торги були також виставлені й інші роботи Блейка, а також картини Патріка Колфілда, Едварда Барра та інших англійських художників.

Зазначимо, що альбом "Sgt.Pepper 's Lonely Hearts Club Band" був записаний групою в 1967 році і протягом 27 тижнів утримував перше місце в британських хіт-парадах. У 1968-му альбом отримав чотири премії Grammy, увійшовши до списку 50 найкращих британських пісень усіх часів.

Крім того, за результатами культурологічної конференції в Лідському університеті (Великобританія) в 2007 році, альбом "Sgt.Pepper 's Lonely Hearts Club Band" було визнано найважливішим культурним еталоном з погляду поширення англійської мови, який потіснив творчі досягнення Вільяма Шекспіра.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: The Beatles, 87, ілюстрацію, 7 тис доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]