Сб, 2024-04-20, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Яценюк: Соболєву - прем'єрство, ПР - нафталін, Кличку - лист
Інші останні Політичні новини
Після перемоги демократичних сил на парламентських виборах Сергій Соболєв стане прем'єр-міністром України, заявив на мітингу голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, пише "Сегодня".

"У нас свято: відбулося останнє перед виборами засідання цієї Верховної Ради. Ця Верховна Рада повинна піти в небуття разом з Партією регіонів і президентом Януковичем. І у нас іншого шляху, як об'єднання демократичних сил, немає. Тільки в єдності наша сила! І як тільки ми переможемо на виборах - Сергія Соболєва призначимо прем'єр-міністром України", - сказав Яценюк.

При цьому він розповів, що дізнався з Інтернету, що Микола Азаров 17 жовтня в Харкові відкриє музей Партії регіонів.

"Пропоную відправити в музей не тільки Азарова, а й усю Партію регіонів і присипати їх нафталіном", - зазначив Яценюк.

У ході зустрічі відбувся також телеміст з жителями десяти районних центрів Сумщини: Шостки, Глухова, Конотопа, Кролевця, Охтирки, Ромен, Лебедина, Тростянця, Бурині й Краснопілля.

Яценюк відповів на запитання мешканців цих населених пунктів про пенсійну реформу, можливі фальсифікацій на майбутніх виборах, продаж землі тощо.

На закінчення голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" розповів, що зараз нинішнім урядом вже підготовлені проекти рішень про підвищення після виборів тарифів на газ, електроенергію, послуги ЖКГ вдвічі, оскільки влада таким чином намагається повернути гроші за підкуп виборців. Тому Яценюк закликав виборців "ні за які гроші не продавати свій голос і прийти на вибори".

На мітингу в Сумах, за даними регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина", були присутні близько 5 тисяч осіб. У свою чергу міліція назвала цифру в 2,5 тис присутніх. Порушень громадського порядку під час заходу не було.

16 жовтня Яценюк заявляв, що після виборів 28 жовтня період Верховної Ради як підрозділу Адміністрації президента завершиться, і у парламенті буде створено нову демократичну більшість.

Раніше Яценюк казав про необхідність підписання політичної угоди про спільні дії в новому парламенті між опозиційними партіями та кожним єдиним кандидатом-мажоритарником від опозиційних сил. Як повідомляє прес-служба партії "Фронт Змін", на прес-конференції в Донецьку Яценюк наголосив, що завдання опозиції не обмежується отриманням якнайбільшої кількості місць у парламенті.

Яценюк написав листа Кличку

Угода про коаліцію демократичних сил у Верховній Раді VII скликання має бути підписана ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" разом з партією "УДАР", повідомив Арсеній Яценюк в листі лідеру партії Віталію Кличку.

"Ми хочемо створити нову демократичну більшість у новій Верховній Раді України. Чекаю відповіді від Віталія Кличка. Сподіваюся і вірю в те, що Віталій буде разом з нами. Він з України, а тому він повинен бути з демократами", - зазначив Арсеній Яценюк.

У своєму листі політик підкреслив успішний обмін кандидатами (зняття окремих кандидатур) у Сумській області, де партія "УДАР" зняла трьох своїх кандидатів на користь "Батьківщини", коли опозиція зняла одного зі своїх кандидатів.

"Головною метою формування такої коаліції є повернення України на демократичний, європейський шлях розвитку і відсторонення Віктора Януковича від влади шляхом імпічменту, звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, денонсація "харківських угод", продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, скасування "мовного закону", антинародної пенсійної реформи та Податкового кодексу, і т.д.", - написав Яценюк Кличкові.

У листі також вказується прохання підписати таку угоду ще до виборів, а саме 19 жовтня.

"Завчасна наявність домовленостей між демократичними силами зменшує ризики створення пропрезидентської більшості у майбутньому парламенті, яку чинна влада буде намагатися сформувати, використовуючи звичні для неї методи і засоби - тиск, підкуп і шантаж народних обранців, особливо обраних в одномандатних виборчих округах", - підкреслив опозиціонер.

14 жовтня завершилася кампанія з погодження кандидатів по мажоритарних округах від партії "УДАР" і Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Не чекаючи з'їзду "Батьківщини", в УДАРі назвали 26 кандидатів, яких знімають з виборів на користь Об'єднаної опозиції, і вказали "Батьківщині" на 22 округи, в яких очікують підтримки своїх висуванців. Цю пропозицію соратники Юлії Тимошенко назвали ультиматумом, а опитані кандидати від Об'єднаної опозиції заявили, що продовжать боротьбу до кінця.

У свою чергу Київський осередок партії "Батьківщина" заявляє про свою категоричну незгоду з діями політичної партії "УДАР", яка в неділю оприлюднила списки кандидатів у народні депутати, яких вони знімають на користь кандидатів від ВО "Батьківщина", а також список кандидатур від "Батьківщини", які мають бути зняті на їхню користь.

15 жовтня "Батьківщина" ухвалила рішення про зняття 26 кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах на користь партії "УДАР".

Тігіпко: опозиція і партія "УДАР" не зможуть домовитися

Заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко вважає, що Об'єднана опозиція і партія "УДАР" не виконують зобов'язань одне перед одним зараз і не будуть виконувати їх у майбутньому.

Як повідомили у прес-службі Тігіпка, таку думку він висловив у зв'язку з конфліктом між Об'єднаною опозицією і партією "УДАР" під час узгодження кандидатів в одномандатних округах. "Ця ситуація проявила одну особливість наших опонентів, про яку ми давно говоримо, - гострий дефіцит спроможності домовлятися, здорового глузду і відповідальності. "Помаранчеві" політики ніколи не зможуть домовитися, тому що не вміють тримати слова. Особисті амбіції для них завжди виявляються важливішими від будь-якої спільної справи", - заявив Тігіпко.

Він зазначив, що схожа ситуація в історії України вже була: "Те, що вони не змогли узгодити свої дії в округах, викликає почуття дежавю, коли в 2008-2009 роках президент не міг домовитися з прем'єром. Уся країна дружно спостерігала за цим "мексиканським серіалом", а економіка країни швидко деградувала, тому що нею ніхто не займався. У результаті ми мали падіння ВВП, знецінення національної валюти, безробіття і найвищі в Європі ціни на газ".

"Дуже б не хотілося, щоб така ситуація повторилася знову", - заявив Тігіпко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Кличку - лист, Яценюк: Соболєву - прем'єрство, ПР - нафталін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]