Чт, 2024-03-28, 22:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів


20:23
Закликала громадян зробити відповідальний вибір під час голосування Іініціатива "Першого грудня"
Інші останні Політичні новини
Учасники ініціативної групи "Першого грудня" вважають, що Україна — зневірена, і це стало вже душевною хворобою. "Її найглибша причина — не зовнішня, залежна від політики, багатіїв, влади чи опозиції. Зло, яке відчуваємо, бачимо й усвідомлюємо щодня, — це лише наслідок, який загострює наш стан. Найжорстокіша причина — у нас самих".

Моральні авторитети нації закликають людей подолати у собі ілюзію, що хтось зробить щось замість них. "Ми закликаємо вас до першого і найважливішого зусилля — взяти участь у голосуванні 28 жовтня і зробити осмислений політичний вибір, який буде відповідати вашій совісті і думці про майбутнє ваших дітей та онуків. У нинішній ситуації моральна втеча, нейтралітет чи байдужість стануть злочином і зрадою", - йдеться у зверненні від 16 жовтня 2012 року, повідомляє прес-служба ініціативи.

"Пам’ятайте: ніхто не може купити ваш голос. У вас немає жодних зобов’язань перед тими, хто на вас тисне. Ви відповідальні перед собою. Ви голосуєте, відкинувши все, крім свого власного розуміння потреб нашого суспільства".

Також лунає заклик не дозволяти порушувати виборчих правил, а понад усе працівникам Центральної виборчої комісії та кожної виборчої дільниці, і повідомляти про кожен випадок зловживань чи можливих фальсифікацій національним і міжнародним спостерігачам.

"Не ставайте співучасниками зла. Не виправдовуйте себе думкою, що від вас нічого не залежить. Ви не є заручниками ситуації. Ви не є гвинтиками системи. Кожен антилюдський задум ставав можливим для здійснення завдяки слабкодухій думці мимовільних виконавців про їхню нібито непричетність", - закликають учасники громадської ініціативи.

Вони також звертаються до нинішньої влади в Україні не покладатися на те, що нечесним шляхом можна здобутися тимчасового успіху, і попереджають про можливу катастрофу, "якщо людська безнадія перетвориться на ненависть".

"Нинішня влада на чолі з Президентом України несе пряму відповідальність за демократичний і вільний характер виборів. Той факт, що жодна державна інституція в Україні не користується авторитетом і довірою людей, є важкою оцінкою вашої діяльності", - попереджають підписанти звернення.

"Ваше ставлення до людей — зрозуміле. Ваші наміри і дії — достатньо прозорі. Ілюзій немає. За останні два роки ви майже не чули свого народу, хоч саме він мав би бути найбільшою опорою для будь-якої доброї справи, якщо її б планувала цивілізована влада", - наголошується у зверненні.

Громадська ініціатива вважає, що те, як відбудуться парламентські вибори 2012 року, є рубежем, за яким оцінки українського суспільства і світової спільноти можуть стати вироком, коли жодні помилки попередників не виправдають свідомих злочинів наступників.

Обговорюючи ситуацію в Україні, Мирослав Маринович назвав добром усунення нинішньої адміністрації від влади та закликав владу замислитись і не провокувати нової революції.

У свою чергу Мирослав Попович закликав до духовного опору, а Ігор Юхновський бачить два можливих лади в суспільстві - країною правлять криміналітет і олігархія або середній клас. Він закликав зробити все можливе, щоб ствердився другий принцип.

Почесний президент НАУКМА Вячеслав Брюховецький не сумнівається, що буде протидія владі, повідомляє прес-служба ініциативи.

Під зверненням підписалися: Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Маринович, Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Юхновський.

Довідка

Ініціативна група "Першого грудня" створена в 20-ту річницю референдуму за незалежність. Об’єднання створено у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви).

До ініціативної групи "Першого грудня" долучилися відомі українські інтелектуали і громадські діячі: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Семен Глузман, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

За інформацією журналістів, до участі в групі запрошувалась Ліна Костенко, але вона відмовилася. В "Декларації" ініціативи висловлюється солідарність зі "Зверненням" українських церков до українського народу з приводу суспільної ситуації в Україні — констатується "драматичний стан морального і соціального занепаду та втрата життєвих орієнтирів".


NEWSru.ua :: Вiдео :: Ініціатива "Першого грудня" закликала до опору владі
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: голосування, відповідальний вибір, Ініціатива Першого грудня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]