Вт, 2024-03-19, 12:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Янукович не поспішає до ЄС, бо будує Європу всередині України
Інші останні Політичні новини

Україна скористається паузою у відносинах з Євросоюзом і будуватиме Європу всередині країни, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Розширення - це перспектива. Ми за те, щоб була перспектива і в Європи, і в України. Ми скористаємося цією паузою і будемо будувати Європу в Україні", - заявив Янукович на пленарній сесії "Майбутнє європейської інтеграції" регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму в Стамбулі у вівторок.

При цьому глава української держави наголосив, що в Україні розуміють, що євроінтеграція - це не просто вступ до елітного клубу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перш за все, це домашнє завдання і ми добре розуміємо, що від України багато що залежить", - наголосив Янукович.

Крім того, він зазначив, що в Україні також розуміють, що рішення про розширення ЄС загальмувалося не тільки для України, а й, наприклад, для Туреччини: "На нашу думку, це помилкове рішення, хоча пауза, яка зараз є, можливо, вона піде на користь і Україні, і Європі".

Говорячи про те, що Україна буде будувати Європу всередині країни, Янукович зауважив, що мова йде про ті правила, які були б привабливими для партнерів України в світі.

"Ми добре розуміємо, що тільки інноваційно-інвестиційна модель розвитку України дасть нам перспективу і можливість піднімати рівень економіки, а значить, і рівень життя людей та скорочувати відстань між багатими і бідними", - заявив президент.

Тим не менш, президент переконує, що Україна не відступає від пріоритетів вступу в Європейський Союз, але придивляється до діяльності таких об'єднань, як Митний союз і Євразійський союз.

"Ми не змінюємо своїх пріоритетів. Ми придивляємося. Ми сьогодні маємо програму, над якою ми працюємо. Я маю на увазі програму європейської інтеграції, і ми виконуємо цю програму для того, щоб виконати всі наші зобов'язання перед Радою Європи", - заявив Янукович на пленарній сесії "Майбутнє європейської інтеграції" на регіональному саміті Всесвітнього економічного форуму в Стамбулі у вівторок.

Говорячи, зокрема, про обсяги товарообігу України і ЄС, Янукович зазначив, що рівень цього товарообігу становить 26%, а з Росією - 29%.

"Тим не менш, наше стратегічне рішення було ухвалено, і моє, і моєї політичної сили, в якій я перебував майже 15 років, - це програма, в основі якої лежав вступ України в ЄС, тобто євроінтеграція", - наголосив президент.

Янукович зазначив, що Україна зараз дуже уважно вивчає ситуацію навколо такого економічного об'єднання, як Митний союз, який існує всього лише рік "і сьогодні ще важко сказати, яка там буде ситуація". Крім того, він укотре заявив про те, що Україна, перш за все, повинна бути надійним мостом між Європою і Росією і не створювати проблеми.

"Україна, перш за все, повинна бути надійним мостом між Європою і Росією. Ми не повинні створювати проблем. Навпаки, ми повинні створювати умови і для руху товарів, і для фінансів. Україна - економічно розвинута країна. Вона вигідна і Європі, і Росії", - наголосив Янукович.

Говорячи про дискусію, яка триває останні 20 років на тему, де перебуває Україна, він зазначив, що на політичній карті Україна перебуває в Європі: "Коли ми говоримо про місце України на політичній карті - Україна перебуває в Європі".

Торкаючись питання відстоювання Україною своїх національних інтересів, президент зазначив, що зараз думає над тим, яким чином будувати відносини, зокрема, з Митним союзом.

"Товарообіг, який перевищує 30%, змушує нас бути дуже прагматичними", - наголосив Янукович.

Зазначимо, що голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив, що Європейський Союз не має наміру брати паузу перед підписанням угоди про асоціацію з Україною.

Останнім часом через ситуацію довкола Юлії Тимошенко відносини України і ЄС погіршилися. Президент України Янукович назвав це корисною для всіх "паузою", хоча західні лідери попереджають про можливу міжнародну ізоляцію країни. Європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні, а через масову відмову президентів МЗС було змушене перенести саміт в Ялті на невизначений термін.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: янукович, будує Європу, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]