Вт, 2024-03-19, 08:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Люди протестують проти "мовного" ​​законопроекту у Львові та Харкові
Інші останні Політичні новини

Більш як тисячу людей зібралося біля будівлі Львівської обласної держадміністрації та облради на мітинг проти ухвалення законопроекту про основи державної політики.

Люди тримають у руках прапори політичних партій, ікони та плакати, зокрема "Омоскалюванню України - ні", "Любіть Україну, або забирайтеся геть", "Щоб ​​не втратити "мову", деякому потрібно вкоротити язика".

Заяву про те, що парламент ухвалив у першому читанні законопроект, присутні зустріли криками "Ганьба" і "Банду - геть".

Виступаючи з трибуни, профспілковий лідер Андрій Соколов заявив, що у відповідь на ухвалення цього законопроекту потрібно вживати рішучіших дій і закликав до створення страйкових комітетів на підприємствах і вишах.

Тим часом харківські "свободівці" в центрі міста теж проводять акцію проти ухвалення законопроекту про основи державної мовної політики.

В акції беруть участь до 100 осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

Люди тримають державні та партійні прапори, а також плакати з написом "Одна мова - одна нація".

"Наша акція проходить в рамках всеукраїнської акції, мета якої - зняти з розгляду законопроект Ківалова-Колесніченка про основи мовної політики. Єдина державна мова в Україні, як записано в Конституції, українська. І ми вимагаємо припинити всі спекуляції з цього приводу", - сказав голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

На його думку, їхня акція не порушує рішення суду, бо проходить формально за іншою адресою і її організатором є міськорганізація ВО "Свобода".

Міліція проведенню акції не перешкоджає.

Нагадаємо, на минулому пленарному тижні опозиція не дозволила під час розгляду "мовного" законопроекту провести голосування, заблокувавши роботу Верховної Ради.

Разом з тим спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що за законом, розгляд законопроекту не може бути перервано. Крім того, він повідомив, що пропонував і опозиції, і більшості кілька варіантів виходу із ситуації. Однак ті не підтримали жодного з них. Після цього Литвин заявив, що таку Верховну Раду слід розпустити.

Тим часом перед будівлею парламенту зібралися люди, що беруть участь в акціях протесту проти ухвалення закону про мови, а також на підтримку цього закону. Однак Рада все одно ухвалила в першому читанні мовний закон Колесніченка-Ківалова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: харкові, проти мовного ​​законопроекту, Львові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]