Вт, 2024-03-19, 13:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:06
Кампанія проти повної незалежності від Великої Британії розпочалася у Шотландії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Шотландії напередодні референдуму з питання про можливу незалежність починається кампанія під гаслом "Краще разом", мета якої - переконати шотландців залишитися в складі Великобританії.

Офіційно про початок кампанії, яку підтримують Лейбористська, Консервативна і Ліберально-демократичні партії, оголосив колишній міністр фінансів Алістер Дарлінг, член британського парламенту від Единбурга, повідомляє ВВС-Россия.

За його словами, якщо Шотландія вийде зі складу Великої Британії, "шляху назад не буде".

Дарлінг також каже, що незалежність подібна до купівлі "квитка в один кінець для того, щоб відправити наших дітей у невідомому напрямку".

Він упевнений, що Шотландія лише виграє, маючи власний парламент в Единбурзі, залишаючись при цьому складовою частиною Сполученого Королівства.

Дарлінг обіцяв, що кампанія буде "дуже позитивною". За його словами, "людей не можна залякувати, і я не стверджую, що Шотландія не змогла б упоратися поодинці - це вдається майже всім країнам. "Так, ми занадто залежали б від видобутку нафти в Північному морі, але це все досяжно. Моє питання в іншому - що краще для Шотландії?" - каже Дарлінг.

Раніше колишній міністр сказав, що жителі Шотландії пишаються тим, що вони одночасно "шотландці, британці, європейці та громадяни світу".

"Правда полягає в тому, що майбутнє Шотландії, наше майбутнє і майбутнє наших сімей буде в економічному, політичному та соціальному плані краще, якщо (Шотландія) залишиться одним з партнерів у Сполученому Королівстві".

Він додав, що "наш вибір буде остаточним - якщо ми вирішимо покинути Сполучене Королівство, шляху назад не буде".

Кампанія "Краще разом" починається з роздачі листівок на вокзалах.

Уряд Шотландії має намір провести референдум з питання про незалежність восени 2014 року. Кампанія на підтримку цієї ідеї почалася в травні під гаслом "Так, Шотландіє!".

Зазначимо, що правляча Шотландська національна партія (Scottish National Party, SNP) здобула перемогу на парламентських виборах у 2007 році на хвилі націоналістичних настроїв. Проведення референдуму про незалежність Шотландії було одним з пунктів передвиборної програми SNP.

Прагнення до суверенізації пояснюється бажанням місцевих еліт домогтися фінансової незалежності та зовнішньоекономічної свободи: перестати ділити прибуток від видобутку нафти в Північному морі з Лондоном і вступити до ЄС. "Центру" вони готові довірити зовнішню політику, безпеку та основи податкової системи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 958 | Додав: admin | Теги: Велика Британія, Незалежність, Шотландія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]