Пт, 2024-03-29, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Ходорковський допоможе Україні з "репатріацією" грошей корупціонерів
Інші останні Економічні новини

 Російський громадський діяч Михайло Ходорковський готовий допомогти з поверненням грошей в Україну, отриманих корупційним шляхом, повідомляє Інтерфакс- Україна. На його думку, для України питання боротьби з корупцією - це питання національного виживання.

"Буде інтерес - готовий допомогти з механізмом, який вже існує, і готовий допомогти довести тему до кінця. Але я можу допомогти ззовні України, я не можу допомогти з формуванням запитів від тутешніх правоохоронних органів. Я не можу допомогти з тим, щоб ваші урядові чиновники виконали свою частину роботи... Довести цю тему, хоча б у Швейцарії до кінця - реально. Давайте спробуємо", - сказав Ходорковський у суботу, 26 квітня, в Харкові на зустрічі з бізнесом в рамках конгресу "Росія-Україна: діалог".

Також Ходорковський зазначив, що "репатріація" грошей на відміну від арешту рахунків вимагає більшого часу і системності.

"Серйозні хабарі банкнотами не даються, вони даються переказами на рахунки. А це означає, що ті люди, які дають або які беруть, знаходяться під ризиком арешту рахунків. Зараз рахунки арештовуються на рахунок "раз". Це дуже просто і дуже реально. І це дуже серйозна загроза для кожного корупціонера. Заарештувати гроші, щоб не повадно було це дуже швидко, репатріювати їх назад річ не така швидка... Це важко, але реально. Я вас запевняю, що якби люди, що сидять за цим столом, навіть 70 % тих, хто сидить за цим столом, об'єдналися б в рамках однієї з бізнес-асоціацій і просто сказали, що наше питання - повернення грошей в Україну, тому що а) це репутація, б) це страшилка для чиновників на майбутнє, в) це конкретне скорочення корупційного податку для нас самих, нехай не на пряму, а опосередковано, я вас запевняю, результат був би", - сказав Ходорковський.

На його думку, такою роботою на рівні держави системно міг би займатися антикорупційний комітет.

"З практичної точки зору антикорупційний комітет повинен займатися саме конкретним питанням координацією роботи з репатріації арештованих коштів назад в Україну. Мільярд-два на рік, я вважаю, Україна з цього може виграти", - сказав Ходорковський.

Також він зауважив, що питання боротьби з корупцією в Україні - це питання національного виживання. І "якщо кого цікавить українська національна держава, про цю частину проблеми потрібно пам'ятати".

Раніше Ходорковський зазначав, що "здобутки української революції як приклад для наслідування ще будуть оцінені в Росії гідно".

На думку Юлії Тимошенко, звільнення Михайла Ходорковського подарувало світові "сильного, інтелектуального, морального воїна".

Додамо, що сьогодні, 27 квітня, донецькі сепаратисти не пустили Михайла Ходорковського в будівлю облдержадміністрації, повідомляє УНІАН з посиланням на Громадське ТБ.

Протестувальники заявили Ходорковському, що "у нас працює російське ЗМІ, і можете без проблем дізнатися все, що відбувається на Донбасі. Щоб не було ексцесів і нюансів, залиште територію".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 922 | Додав: admin | Теги: Ходорковський, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]