Вт, 2024-03-19, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Китай поновлює ядерну програму
Інші останні Новини світу

Влада КНР знімає мораторій на проекти у сфері атомної енергетики, накладений більше року тому після аварії на атомній електростанції Фукусіма в Японії.

Про це повідомляє Газета.Ru з посиланням на CNN.

Кабінет міністрів КНР затвердив стратегію розвитку ядерної енергетики до 2020 року, встановив нові стандарти безпеки в галузі і завершив перевірку АЕС країни.

Крім того, вчора в Пекіні відбулися російсько-китайські переговори з енергетичних питань, в яких взяли участь віце-прем'єр Держради КНР Ван Цишань і новий представник РФ на даних переговорах, віце-прем'єр РФ Аркадій Дворковіч.

Про це повідомляє Синьхуа.

Сторони, зокрема, домовилися, що необхідно поглиблювати співпрацю країн в атомній сфері, рівномірно стимулюючи співпрацю в реалізації другої черги Тяньваньської АЕС, зразка реактора на швидких нейтронах, експериментального реактора на швидких нейтронах, плавучої АЕС і в сферах атомного палива і космічної ядерної енергетики.

Після атомної кризи в Японії, пов'язаної з аварією на Фукусімі, Китай заморозив розробки у сфері ядерної енергетики. Нова стратегія розвитку передбачає повне відновлення досліджень в даній сфері і активне будівництво нових атомних електростанцій.

Нові стандарти безпеки і стратегію розвитку наразі ще не оприлюднено. Уряд Китаю планує опублікувати ці документи, проте не називає точних термінів публікації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: admin | Теги: китай, ядерна програма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]