Чт, 2024-04-25, 21:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Лідери ЄС попереджають, що Європу чекають нові труднощі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лідери Євросоюзу попереджають, що в 2012 році Європу чекають нові труднощі. За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, "Європа переживає важкі випробування".

Президент Франції Ніколя Саркозі зазначив, що криза ще не закінчилася, а президент Італії заявив про необхідність нових жертв, передає Бі-Бі-Сі.

Новорічні послання лідерів ЄС співпали з прогнозами провідних економістів, які очікують нового спаду в першій половині 2012 року.

Останнім часом вартість виплат за державними заборгованостями в найбільших економіках Єврозони різко зросла, викликавши побоювання, що такі країни як Італія та Іспанія просто не зможуть розплатитися зі своїми боргами.

Все це відбувається на тлі подальшого уповільнення економічного зростання, змушуючи уряди не тільки в країнах з єдиною валютою, а й по всій Європі, різко скорочувати витрати.

У телевізійному зверненні до нації Ангела Меркель заявила, що незважаючи на відносно благополучну економічну ситуацію в Німеччині, "наступив рік буде важчим, ніж 2011-й".

"Шлях з подолання боргової кризи буде тривалим і тернистим, але в кінці цього шляху Європа буде сильнішою, ніж на його початку", - зайважила канцлер Німеччини.

Вона також висловилася на захист євро, зауваживши, що єдина валюта "полегшила повсякденне життя і зміцнила економіку, захистивши її від гіршого сценарію" під час фінансової кризи 2008 року.

У свою чергу Ніколя Саркозі, відстає в рейтингу від свого головного суперника на майбутніх виборах, соціаліста Франсуа Олланда, вказав на необхідність структурних змін в економіці на користь подальшого зростання.

"Я знаю, що багато з вас після двох років поневірянь знову змушені проходити через випробування, - сказав президент Франції в телевізійному зверненні до народу. - Наприкінці року тривога за вашу власну долю і долі ваших дітей лише зросла".

"Те, що ми повинні були зробити, ми вже зробили", - сказав Ніколя Саркозі, пообіцявши, що в новому році бюджетних скорочень не буде.

Найближчим часом Саркозі та Меркель мають намір довести до кінця висновок розробленого в грудні нового договору ЄС про податкову політику.

З проханням піти на жертви, щоб уникнути "фінансового краху Італії" звернувся до свого народу і лідер третьої за величиною економіки Європи.

"Жертви необхідні для забезпечення майбутнього молодого покоління, це наша мета, від якої ми не можемо відступитися, - сказав президент Італії Джорджіо Наполітано. - Жорсткі заходи економії поставили під удар економічне зростання і викликали протести по всій Європі.

І ці жертви будуть не марні, особливо якщо економіка знову зростатиме.

Про прийдешні труднощі попередив і прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос, який очолив перехідний коаліційний уряд після відставки Георгіоса Папандреу.

"Ми продовжимо докладати зусилля з тим, щоб принесені жертви не стали марними, - заявив він у телезверненні.

Новий уряд Греції прийняв дуже жорсткі заходи економії з тим, щоб забезпечити подальші кредити, обіцяні Греції.

Схожі заходи, які в 2010 році запровадив попередній уряд, призвели до зростання безробіття, підвищення податків і скорочення зарплат, викликали в Греції хвилю протестів і масові заворушення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1086 | Додав: adminA | Теги: Європі, Жорсткі заходи економії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]